SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Onderwijskundig onderzoeker

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Ben jij een resultaatgerichte onderzoeker die graag vraagstukken over onderwijskundig meten oplost? En word jij enthousiast van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de divisie CitoLab zoeken wij een

onderwijskundig onderzoeker

voor 28-36 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken, is dat bij ons de vraag centraal staat. Vragen uit de praktijk over onderwijskundig meten om precies te zijn. Wat zijn kenmerken van toetstaken die zicht geven op de handelwijze van de leerling én de weg ernaartoe? Welke elementen van game design zijn toepasbaar in een assessment context? Hoe kan technologie faciliteren bij het in beeld brengen van mogelijkheden en talenten van leerlingen? En hoe kunnen databronnen slim worden vertaald in aanbevelingen over leerroutes? Samen met onderwijsprofessionals en universiteiten zoek jij iedere dag naar antwoorden op dit soort vragen.

Wat ga je doen?

Het meerjarenbeleidsplan beschrijft onze ambities op het vlak van onderzoek, innovatie en kennisdeling. In aansluiting op het meerjarenbeleidsplan wordt elk jaar een werkprogramma opgesteld. Dit programma bevat alle projecten en activiteiten die we in een jaar willen uitvoeren om onze ambities te realiseren. Het programma komt tot stand door in gesprek te gaan met stakeholders, door te luisteren naar scholen, en door goed te kijken naar lessen uit voorgaande jaren. Jij geeft mede richting aan het werkprogramma. Samen bepalen we wat de projecten zijn waar jij vanuit jouw expertise het verschil kunt maken. Je hebt een afwissend takenpakket. Je helpt mee bij het vertalen van praktijkvraagstukken naar onderzoeksvoorstellen, je voert praktijkgericht onderzoek uit volgens wetenschappelijke standaarden en je maakt de opgedane kennis toegankelijk voor onderwijs- en toetsprofessionals, bijvoorbeeld via publicaties in Nederlandstalige onderwijstijdschriften, infographics of animatievideo’s. Daarnaast rapporteer je over je onderzoek in wetenschappelijke tijdschriften en op conferenties.

In deze functie word je onderdeel van het Team Onderwijskundig Onderzoek, één van de teams binnen CitoLab. Het is een multidisciplinair team bestaande uit promovendi en onderwijskundig onderzoekers. Het team doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van onderwijskundig meten. Dat kan gaan om onderzoek dat we op eigen initiatief doen, als onderdeel van ons meerjarenbeleidsplan. Maar we doen ook onderzoek in opdracht van OCW gericht op de onderwijspraktijk, en onderzoek in opdracht van derden. Onze onderzoeksprojecten voeren we uit in samenwerking met universiteiten en partners uit de onderwijspraktijk, bijvoorbeeld in consortiumverband.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een wetenschappelijk onderzoeker met een onderwijskundige achtergrond die enthousiast wordt van het oplossen van vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Je gaat naar scholen om in co-creatie onderzoek te doen naar de bruikbaarheid en effectiviteit van innovatieve assessmentproducten. Ook vertegenwoordig je onze divisie extern bij scholen, stakeholders en op congressen. Je werkt graag in teamverband, communiceert op overtuigende wijze, en lost met plezier praktische problemen op en gebruikt daarbij je academische vaardigheden. Je bent enthousiast, beweegt mee met de dynamiek van de afdeling, houdt van aanpakken en je deinst er niet voor terug om met collega’s initiatief te nemen en actief opdrachten te acquireren.

Daarnaast vragen we van jou dat je …

  • beschikt over academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld tot uiting komend via een afgeronde opleiding sociale wetenschappen met aangetoonde affiniteit met methoden en technieken en/of onderwijskundig meten;
  • gepromoveerd bent op een voor deze functie relevant onderwerp, bijvoorbeeld op een gebied van psychometrie, technology enhanced assessment of validiteit;
  • sensitief bent voor wensen uit het onderwijsveld en de vertaling daarvan in hoogwaardige oplossingen en bijpassend onderzoek;
  • bereid bent om je (verder) te bekwamen in het aanvragen van onderzoeksgelden bij subsidieverstrekkende organisaties zoals NWO;
  • in staat bent om professionals te enthousiasmeren voor, en te betrekken bij, innovatieve onderzoeksprojecten;
  • de Nederlandse en Engelse taal beheerst in woord en geschrift.

Wat mag jij van ons vragen?

Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een salaris in schaal 11 of 12 van onze Cito-cao (respectievelijk maximaal € 5.062,- of maximaal € 5.753,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Tot slot krijg je een individueel werknemersbudget (IWB) die je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof.

Nog vragen?

Jos Keuning, Hoofd Onderwijskundig Onderzoek, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 46. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier vóór maandag 17 oktober 2022 t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-46.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.