Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature PMO Officer

Collega gezocht

Wil je jouw expertise op het gebied van procesondersteuning inzetten en zorg jij als een spin in het web voor een optimale informatievoorziening? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Informatie Voorziening en Informatie Technologie (IV/IT) zoeken wij een

PMO Officer

voor 36 uur per week

Binnen Cito zijn we bezig met de digitalisering, daarvoor worden veel projecten en initiatieven opgestart. Om dit in goede banen te leiden hebben we gekozen voor een hybride vorm van portfolio management. Binnen verschillende portfolio’s (ketens) zorgt het PMO-office ervoor dat we synergie vinden in projecten en de informatie correct presenteren op verschillende lagen binnen de organisatie. De implementatie is ver gevorderd maar er zijn nog mooie stappen te maken om het proces en werkwijze nog efficiënter te krijgen.

Als PMO officer ben je een spin in het web en zorg je ervoor dat de informatie en organisatie van het portfolio management goed verloopt. Dit doe je onder andere door het inplannen en logistiek voorbereiden van de verschillende portfolio-organen zoals het Porfolio Board en de verschillende Regiegroepen.
Doordat je op verschillende afdelingen en op verschillende lagen binnen de organisatie actief bent, kun je ook zorgen voor synergie in de projecten en de administratie. Je bent ondersteunend voor de gehele projectorganisatie, waaronder de projectmanagers, programma manager en portfolio manager. De projectadministratie en voortgang moet inzichtelijk zijn van project tot portfolio board, onderdelen daarvan zijn: financiële kaders, voortgang, knelpunten, afwijkingen en prognose.

Als PMO officer ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening ten behoeve van alle nieuwe en lopende veranderinitiatieven in de verschillende deelportfolio’s, aan projectleiders, aan Regie Groepen (RG’s) en de Portfolio Board (PB). Daarnaast heb je een uitvoerende en soms ook adviserende rol en schakel je met jouw Portfolio Manager. Je onderhoudt de contacten met projectleiders en coördinatoren en je bent ondersteunend aan de coördinator voor vastlegging en begeleiding van de Analyse Teams.

Je stelt periodiek de voortgangsmonitor per regieportfolio samen en zorgt tevens voor een centrale, geconsolideerde portfolioregistratie. Je beoordeelt de kwaliteit en inhoud van projectdocumenten waarover de regiegroepen besluiten nemen. Daarbij verzorg je de verslaglegging van en de communicatie over de door de regiegroepen genomen besluiten.

Wat vragen wij van jou?

Om deze functie een succesvolle invulling te geven herken je jezelf in het volgende profiel:
 • je bent gedisciplineerd en laat voorbeeldgedrag zien;
 • je bent dienstbaar ingesteld en service gericht;
 • iemand die vooruitdenkt en anticipeert op zaken;
 • je kunt proces en inhoud goed scheiden in denken en in handelen;
 • minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • ervaring in de functie van PMO officer (>1 jaar);
 • je hebt ervaring met projectmatig werken en kent de basistechnieken van:
  –  project- en programmamanagement en Agile/Scrum, Kanban en SAFe;
  –  beheer en gebruik van templates voor projectmanagement documenten.
Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent gewend om op verschillende niveaus contacten te onderhouden en hebt daarbij gevoel voor verhoudingen. Je hanteert een persoonlijke aanpak en je bent organisatiesensitief.

Wat mag jij van ons vragen?

Een rol waarin jij je kennis en vaardigheden in goed kunt door ontwikkelen en een omgeving waar die kennis ook echt gewaardeerd wordt door collega’s. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.
We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Pieta Rozema, manager IV/IT a.i. vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op 06 53 42 04 88. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 2 december 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-77.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.