Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Portfoliomanager

Collega gezocht

Ben jij de strateeg die portfoliomanagement binnen Cito naar een hoger niveau tilt? En maak je je sterk voor het behalen van onze strategische doelen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Informatie Voorziening en Informatie Technologie (IV/IT) zoeken wij een

Portfoliomanager

voor 32-36 uur per week

Cito is volop bezig om onze producten en diensten continu te vernieuwen en verbeteren. De komende jaren willen wij onze projecten en programma’s vanuit het oogpunt van portfoliomanagement steeds verder professionaliseren. Een succesvolle manier van project portfoliomanagement heeft een grote invloed op het behalen van onze strategische doelen. Daarom is binnen Cito het portfoliomanagement office (PMO) opgezet, met een portfoliomanager met één of meer portfoliomanagement officers (PMO’ers). De scope van het PMO is Cito breed, dus zowel stichting als BV en omvat de product-, proces-, en ketenvernieuwingen. In sommige bedrijfsonderdelen is het PMO ingericht en functionerend, maar andere bedrijfsonderdelen is het net gestart. Voor dit PMO zijn we op zoek naar een portfoliomanager, die de het PMO verder inricht en blijft optimaliseren.

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Met jouw pragmatische insteek en kennis van zaken ga je verder bouwen aan portfolio management bij Cito. Je bent proactief naar onze stakeholders in de advisering over welke projecten c.q. scenario’s uitgevoerd kunnen worden om onze strategische doelstellingen op een snelle en goede wijze te realiseren, dit binnen de bestaande mogelijkheden en beperkingen. Je ondersteunt de organisatie in het projectmatig werken, zowel binnen als buiten de IV/IT-afdeling. Je stelt periodieke management- en voortgangsrapportages op en je ontwerpt rapportages om het strategische besluitvormingsproces te ondersteunen.

Als Portfolio manager houd je je bezig met het in kaart brengen en verbeteren van de bedrijfskundige strategie van Cito. Jouw focus ligt op het realiseren van strategische organisatiedoelen. Gezamenlijk met de afdelingen creëer je richtlijnen voor product-, proces- en ketenvernieuwingen en zorg je voor prioriteitstelling conform de strategie.

Je ontwikkelt beleid op organisatieniveau, stelt een roadmap op, maakt dashboards op basis van de top-down (strategie) en bottom-up (project) informatie, bewaakt de samenhang tussen verschillende projecten en brengt de bedrijfsdoelen op één lijn.

Verder verstrek je projectmandaten voor het initiëren van programma’s en projecten. Je hebt een coachende rol naar de procesverantwoordelijken en je ondersteunt de analysedriehoeken in de afstemming met de regiegroepen.

Als Portfoliomanager ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van een haalbaar projectportfolio en beheerste projectcyclus. Je hebt een signalerende en adviserende rol over ontwikkeling en mogelijke cohesie van portfolio en projecten. Om je werkzaamheden goed te kunnen doen is intensieve samenwerking met de raad van bestuur en directeuren van Cito noodzakelijk.

Wat vragen wij van jou?

Om deze functie een succesvolle invulling te geven herken je jezelf in het volgende profiel:
  • academisch denk-/werkniveau, bijvoorbeeld bedrijfskunde of Business information technology;
  • ruime relevante ervaring als Project Portfoliomanager;
  • je laat blijken op een abstract niveau te kunnen werken en creëert nieuwe inzichten onder meer door diverse ontwikkelingen met elkaar te verbinden, maar kan goed schakelen tussen en strategisch, tactisch en operationeel;
  • je bent een netwerker en verbinder, resultaatgericht en weet anderen gemakkelijk te overtuigen van je ideeën, standpunten en plannen met behoud van draagvlak en acceptatie;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • bruggenbouwer, eigen visie, onafhankelijk denker;
  • organiserend vermogen, advies- en coaching vaardigheden.
Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Daarbij weet je hoofd- van bijzaken te scheiden en adviseer je helder op basis van inhoudelijke argumenten. Je bent gericht op de relatie, maar hebt en houdt altijd oog voor het resultaat. Verder ben je maatschappelijk betrokken en volg je de ontwikkelingen in jouw vakgebied op de voet. Want jij wilt ook jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Vooral uit persoonlijke overtuiging, maar ook omdat dit nodig is om je werk goed te kunnen doen.

Wat mag jij van ons vragen?

Een rol waarin jij je kennis en vaardigheden in goed kunt door ontwikkelen en een omgeving waar die kennis ook echt gewaardeerd wordt door collega’s. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.
We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Pieta Rozema, manager IV/IT a.i. vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op 06 53 42 04 88. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 2 december 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-67.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.