SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Product Owner

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht

Ben jij die ervaren Product Owner die de waarde van Cito-producten weet te optimaliseren? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de Uitgeverij primair onderwijs (PO)/voortgezet onderwijs (VO) en Toetsketens van Cito BV zoeken wij een

Product Owner voor de businessunit Uitgeverij en Toetsketens

voor 32-36 uur per week

Cito BV

Cito BV bestaat uit drie businessunits – Uitgeverij, Training & Advies en Toetsketens – met daarnaast een commerciële organisatie die in verbinding staat met deze businessunits. Elke businessunit heeft een eigen focus en opdracht wat betreft het ontwikkelen en exploiteren van producten en diensten. De commerciële organisatie heeft als opdracht om deze producten en diensten te verkopen aan bestaande en nieuwe klanten en te zorgen voor de complete klantbenadering. De uitgangspunten van de missie van Cito, bijdragen aan kansengelijkheid, staan centraal. Waarde toevoegen, wendbaarheid en weerbaarheid vormen de lijnen waarlangs we onze dienstverlening en organisatie afstemmen.
Cito BV ontwikkelt diverse producten voor het primair, speciaal en voortgezet (speciaal) onderwijs. Sinds jaar en dag zijn we marktleider op het gebied van toetsen en volgen van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken, is dat bij ons de vraag centraal staat. Jij vraagt jezelf iedere dag af: hoe kan ik de waarde van Cito-producten optimaliseren. En hoe kan ik de belangen van de klant en de business vertegenwoordigen en deze belangen vertalen naar waardevolle IT-oplossingen.

De functie

In de functie van Product Owner weet je de klantwensen op te halen bij de opdrachtgever en overige stakeholders en die te vertalen naar functionele requirements. Je adviseert over productvisie en deeldoelen passend binnen de organisatiedoelstellingen. Je definieert de IT-productopdracht in termen van doel, resultaat en output. Je stelt de juiste prioriteiten en weet de Product Backlog te waarborgen in tijd en volgordelijkheid in het ‘user story’-formaat. Je bent verantwoordelijk voor de sprintvoortgang met stakeholders. Testen en accepteren van productonderdelen aan de hand van de opgestelde requirements behoort eveneens tot jouw taken. Je signaleert verbeter- en standaardisatiemogelijkheden in de functionaliteit en techniek van producttoepassingen, alsmede van de processen, procedures en/of systemen. Je bent aanspreekpunt voor stakeholders en beslisser op tal van keuzemomenten binnen het ontwikkelteam. Je blijft op de hoogte van diverse ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied. In nauwe samenwerking met Security/functioneel beheer en technisch beheer zul je risico’s en incidenten identificeren en managen.

Wat vragen wij van jou?

Je brengt het volgende met je mee:
 • academisch werk- en denkniveau en minimaal drie jaar relevante werkervaring,
 • aantoonbare ervaring als Product Owner,
 • ervaring in het werkveld van primair onderwijs, voortgezet onderwijs of hoger onderwijs en het bedrijfsleven,
 • ervaring in IT en meer in het bijzonder digitale producten,
 • kennis van toetsproducten en toetsdeskundigheid is een pre,
 • financieel verantwoordelijkheidsgevoel,
 • politieke sensitiviteit,
 • uitstekende communicatieve vaardigheid,
 • flexibiliteit,
 • vermogen tot goed (planmatig) samenwerken en resultaatgerichtheid,
 • wens waarde te willen toevoegen voor de klanten en voor Cito,
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat mag je van ons vragen?

Een dynamische functie. Cito is een kennisorganisatie op het gebied van toetsing. Onze expertise en ervaring zetten wij in om het onderwijs van morgen krachtiger te maken. Vanuit onze drijfveer ‘Gelijke kansen voor iedereen’ ontwikkelen wij objectieve meetinstrumenten die goed en eerlijk inzicht geven in ontwikkeling en mogelijkheden, ongeacht iemands afkomst, status of geld. Met onze toetsen, examens en trainingen ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers, zodat leerlingen en professionals het beste uit zichzelf halen. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris van maximaal € 5.667,- (schaal 12), passend bij jouw kennis en ervaring. Tevens word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Tot onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer flexibele werktijden en hybride werken. Bovendien krijg je de beschikking over een individueel werknemersbudget (IWB). Dit budget zet je bijvoorbeeld in voor een opleiding of extra verlof.

Nog vragen?

Maartje Hilte, businessmanager Uitgeverij PO/VO, is te bereiken voor vragen over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken vanaf 9 mei op (026) 352 19 91. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-15.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.