Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Projectcontroller

Collega gezocht

Ben jij een Projectcontroller met ervaring in het adviseren en ondersteunen van projectleiders op financieel en bedrijfseconomisch gebied? En draag je graag bij aan een optimaal verloop van de financiële levenscyclus van een project? Ben je toe aan de volgende stap? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Control zoeken wij een

Projectcontroller
voor Cito B.V.

voor 32-36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat.

Als Projectcontroller ben je de businesspartner van de projectleiders en het management op financieel en bedrijfseconomisch gebied voor projecten. Door de diversiteit aan producten en diensten binnen Cito hebben de projecten verschillende karakters en vragen daarom om verschillende beheersingskaders.

Als Projectcontroller is het je verantwoordelijkheid om de financiële projectresultaten van lopende projecten inzichtelijk te maken en te monitoren. Op basis daarvan geef je gevraagd én ongevraagd advies aan projectleiders en management. Je bent een goede gesprekspartner die vroegtijdig risico’s signaleert en stuurt op kansen. Daarnaast zorg je voor een goede controle en risicobeheersing van de projecten.

Als Projectcontroller ondersteun je (complexe) projecten vanaf de offertefase tot en met de financiële afronding. Je ondersteunt het opstellen van een interne calculatie conform de geldende voorwaarden; je toetst de voortgang en prognose met de projectbegroting, brengt risico's in kaart, bewaakt deze en je kent de relevante details. Verder ben je sparringpartner voor de projectleiders en het management en zorg je voor juiste, tijdige, betrouwbare en transparante (financiële) informatie.

In deze functie heb je een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij intensieve samenwerking met je directe collega’s van Corporate Finance en de projectleiders van Cito een belangrijke plaats inneemt.

Wat vragen we van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Projectcontroller die beschikt over goede adviesvaardigheden in dit vakgebied. Daarnaast vragen we het volgende van je:
  • een afgeronde bedrijfseconomische/bedrijfskundige opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • 3 tot 5 jaar ervaring in een brede financiële (project)functie;
  • je bent consciëntieus en je kan optreden als businesspartner;
  • goede communicatieve en sociale vaardigheden, overtuigingskracht en in staat een verbindende rol te spelen tussen de projectleiders en Control;
  • samenwerking, analytisch sterk en een onafhankelijke oordeelsvorming;
  • je hebt een frisse blik en je kan op een creatieve wijze naar de processen en mogelijke verbeteringen daarin kijken en bent een volhouder bij de realisatie van die verbeteringen;
  • Kennis van Microsoft Dynamix365, MSPS en Power BI is een pré.

Wat mag jij van ons vragen?

Een veelzijdige functie in een platte organisatie waar eigen initiatief en een proactieve houding ten aanzien van je eigen ontwikkeling én organisatieontwikkeling wordt gewaardeerd. De eerste periode geven we je uiteraard begeleiding om actief en volledig in je rol te kunnen groeien. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, flexibel werken behoort dan ook tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een persoonlijk budget (IWB) van maximaal 136 uur per jaar bij een fulltime dienstverband.

Nog vragen?

Benno Smeitink, directeur Corporate Finance, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is telefonisch te bereiken op (06) 51 54 65 51. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via hrm-info@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 31 juli 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Benno Smeitink. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-41.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.