Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature R&D Specialist

Collega gezocht

Ben jij goed in het bedenken van innovatieve oplossingen voor praktijkvraagstukken uit het onderwijs? En zoek je een afwisselende baan? Dan is deze vacature iets voor jou!

Voor het Team Prototypes van Cito zoeken wij een

R&D Specialist

voor 32-36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als Research & Development (R&D) Specialist bedenk je innovatieve oplossingen voor het onderwijs van morgen. Hoe kun je bijvoorbeeld de ontwikkeling van leerlingen in complexe vaardigheden zoals Digitale Geletterdheid en Burgerschap in beeld brengen? Hoe kun je in de klas gericht werken aan kritisch denken, samenwerken en creativiteit? Hoe visualiseer je de leerprogressie van leerlingen? En welke informatie heeft een leraar nodig voor didactisch handelen op maat? In aansluiting op het meerjarenbeleidsplan van Cito initieer jij innovatieprojecten met een sterk digitaal karakter.

Wat ga je doen?

Het meerjarenbeleidsplan beschrijft onze ambities op het vlak van onderzoek, innovatie en kennisdeling op vijf thema’s. Bij ieder thema doen wij een belofte voor krachtig onderwijs. Om deze beloftes waar te maken bedenk jij prototypes. Van idee tot proof of concept en prototype. Je bent een creatieve productontwikkelaar die marktwensen kan omzetten naar technisch haalbare en succesvolle concepten. Afhankelijk van het project stuur je deze ook aan en organiseer je validaties met scholen.

In deze functie word je onderdeel van Team Prototypes, één van de teams binnen de Afdeling Onderzoek, Innovatie en Kennisdeling (OK&I). Het is een klein, multidisciplinair team bestaande uit drie ICT-ontwikkelaars, een R&D Specialist en een innovatieondersteuner. Het team ontwikkelt prototypes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen. De prototypes zijn gericht op innovaties in onderwijskundig meten en worden ontwikkeld in samenwerking met scholen. Het betreft een iteratief proces met een sterk ICT-component, waarbij we varianten op werkwijzen als agile/scrum en design thinking hanteren. Resultaten delen we in het kader van onze publieke taak via artikelen, infographics, lezingen en video’s.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een R&D Specialist die van een idee een concept kan maken. Je zit vol met allerlei ideeën en je kunt deze ook concretiseren in een plan voor een product. Van rekenen tot de vaardigheid samenwerken, van het gebruik van spraakherinnering tot gamification; jij denkt mee over nieuwe producten. Ook als dat inhoudelijk buiten je eigen specialisme valt. Je kunt goed schakelen tussen projecten uitdenken en uitvoeren en je vindt het leuk om meerdere projecten tegelijk te hebben. Je bent doelgericht, zelfverzekerd en in staat om een nieuw project te laten slagen. Je staat stevig in je schoenen, kunt leiding geven binnen projecten en durft beslissingen te nemen. Maar bovenal ben je in staat om mensen te enthousiasmeren.

Daarnaast vragen wij het volgende van jou:
  • Je beschikt over een afgeronde relevante academische opleiding op het gebied van industrieel of onderwijskundig ontwerp.
  • Je hebt ervaring met het onderwijs, bij een onderwijsdienstverlener of bij een educatieve uitgever.
  • Je hebt een goed ontwikkeld strategisch inzicht in (de ontwikkeling van) assessment- en de toetspraktijk en de marktkansen.
  • Je bent een creatieve professional die erin slaagt zelf projecten te bedenken en te starten en je bent in staat om daarbij zelf de doelen en kaders te bepalen en beslissingen te nemen.
  • Je kunt onderwijskundige vraagstukken vertalen naar ICT-oplossingen en je kunt hierbij moeiteloos schakelen tussen projecten.
  • Je hebt ervaring met en kennis van innovatieprocessen zoals design thinking, lean start-up en creative thinking (pre).
  • Je bent sensitief voor de wensen van het onderwijsveld en je bezit strategisch inzicht over de vertaling daarvan in innovatieve (assessment)producten.

Wat mag jij van ons vragen?

We bieden je een salaris tot maximaal € 5.527,- bruto per maand (schaal 12 van onze Cito cao) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Tot slot krijg je een individueel werknemersbudget (IWB) dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof.

Nog vragen?

Romy Noordhof, Hoofd Team Prototypes, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op (026) 352 14 37. Yaqueline Roestenburg, HR-assistent, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 12 97.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 10 juni 2020 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Yaqueline Roestenburg. Vermeld hierbij vacaturenummer 20-16.