SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Release Manager / Projectmanager Releases

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Ben jij een kei in plannen, coördineren, organiseren én overtuigen? En denk je in oplossingen in plaats van problemen? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Voor de afdeling Informatievoorziening en Informatietechnologie (IV/IT) zoeken wij een

Release Manager / Projectmanager Releases

voor 36 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als Release Manager initieer en realiseer je de releasekalender van de diverse producten in ons complexe IT-landschap. Nieuwe releases kunnen incidenteel, wekelijks, maandelijks en jaarlijks plaatsvinden. Dit verschilt per klant, per release en vergt een gedegen en goed doordacht releasebeleid. Je neemt de releasekalender met alle betrokken stakeholders door en begeleidt hen bij vragen of onduidelijkheden. Met jouw professionele planning én overtuigingskracht krijg je alle betrokkenen mee in jouw releasekalender.

Het is daarnaast jouw taak om te zorgen dat je collega’s op de juiste datum beschikbaar zijn om de release uit te kunnen voeren. Je zorgt ervoor dat onze klanten op het goede moment over de juiste informatie en test-omgevingen beschikken. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar samen met een team van collega’s. Blijkt er een kink in de kabel of komt een deadline in gevaar? Dan heb jij dit natuurlijk al op tijd gesignaleerd. Jij houdt je hoofd koel, zet je schouders eronder en zorgt dat het goed komt.

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. Hoe zorgen wij dat we onze afspraken op tijd nakomen? Zijn alle stakeholders geïnformeerd en betrokken? En waar zitten de risico’s?

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Release Manager die energie krijgt van organiseren en coördineren. Je beschikt over ijzersterke communicatie-skills en een royale dosis overtuigingskracht.

Daarnaast vragen we van jou dat jij:
  • een kartrekker bent met een hoog eigenaarschap
  • minimaal 3 jaar ervaring hebt als Release Manager in een middelgrote ontwikkelorganisatie
  • ervaring hebt in het inrichten van processen die nodig zijn voor succesvol Release Management
  • zeer gestructureerd kunt werken
  • mondeling en schriftelijk sterk bent in de Nederlandse taal
  • minimaal beschikt over een HBO werk- en denkniveau

Wat mag jij van ons vragen?

Een rol waarin jij je kennis en vaardigheden in het vakgebied Release Management goed kunt doorontwikkelen en een omgeving waar die kennis ook echt gewaardeerd wordt door collega’s. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.

Je komt te werken in het team Softwareontwikkeling, onderdeel van IV/IT. Er zijn 6 ontwikkelteams en we werken intensief samen met onze interne opdrachtgevers en externe partners. We ontwikkelen zowel in Low Code (Thinkwise) als High Code (Microsoft) omgevingen en deployment van onze oplossingen doen we in de Microsoft Azure cloud. We werken met OTAP maar hebben hierbij nog best wel uitdagingen op proces en techniek. Je zult veel samenwerken met Architectuur, Portfoliomanagement, Projectleiding, Test Management en de beheerders en ontwikkelaars in de teams. Deze mix van stakeholders en technieken is uitdagend en zorgt ervoor dat het nooit saai zal zijn!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Tijs Latiers, manager Softwareontwikkeling, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 12 04. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt het Servicepunt bereiken op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier vóór 30 september 2022 t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-41.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.