Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Senior medewerker financiële administratie

Collega gezocht

Ben jij een echte financiële professional én een teamplayer met hands-on mentaliteit en veel ervaring in het verwerken en beheren van complexe administraties? Heb je drive, hou je het overzicht en ben je proactief? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Corporate Finance zoeken wij een

Senior medewerker financiële administratie

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken, is dat bij ons de vraag centraal staat.
Jij vraagt jezelf iedere dag af hoe je de betrouwbaarheid van de cijfers binnen Cito kunt borgen samen met het team.

Binnen Cito zijn alle financiële werkzaamheden centraal ondergebracht bij de afdeling Corporate Finance. Hieronder vallen onder andere de teams Financiële administratie, Financial Control, Business Control (waaronder ook Project Control), Juridische en fiscale zaken en Strategische Inkoop.

Als Senior medewerker financiële administratie maak je deel uit van het team Financiële administratie en verzorg je samen met jouw collega’s (6 medewerkers) de gehele financiële administratie van Cito en zijn verschillende bedrijfsonderdelen (Stichting en BV’s).
Jouw collega’s binnen het team zijn verantwoordelijk voor de registratie van periodiek terugkerende financiële transacties, voor het debiteuren- en crediteurenbeheer en voor overige dagelijkse administratieve werkzaamheden.

Jij bent verantwoordelijk voor het verwerken van de complexere mutaties (o.a. de kostenverdeling op kostenplaatsniveau en tussen de entiteiten; of de verwerking van materiële en immateriële activa), het beheren en toezicht houden op de volledigheid en kwaliteit van het totale grootboek en voor het continu up-to-date houden van de balansdossiers. Je voert zelfstandig controles op grootboek en sub-administraties door en stuurt waar nodig bij. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de tijdige en juiste maandafsluiting (Dutch GAAP) en levert een belangrijke bijdrage aan de financiële jaarafsluiting.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar een zelfstandige, gemotiveerde en daadkrachtige collega die energie haalt uit het oplossen van complexe boekingsvraagstukken en het tijdig en perfect bijhouden van (complexe) administraties en daarin de verbinding met collega’s weet te vinden.

Daarnaast vragen wij het volgende van je:
  • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op hbo-niveau (HBO Accountancy, SPD of vergelijkbaar).
  • Je hebt minimaal 4 à 7 jaar ervaring in een relevante functie binnen een complexe bedrijfsadministratie; of je hebt ervaring bij een accountantskantoor (niveau: senior assistent accountant/samenstelpraktijk).
  • Je bent vaktechnisch sterk en begrijpt de context van financiële transacties in zijn geheel.
  • Je bent vertrouwd met Microsoft Dynamics (F&O) en Power-BI en hebt bovengemiddelde affiniteit met complexe softwaretoepassingen.
  • Je blijft leergierig, durft je vast te bijten in een vraagstuk en durft moeilijke vragen te stellen.
  • Je hebt oog voor effectiviteit en efficiency.
  • Je bent een teamplayer, analytisch sterk en ook resultaat- en klantgericht.
  • Je communiceert open en helder, hebt geduld en een gezonde portie humor.

Wat mag jij van ons vragen?

Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid en een flinke uitdaging in een organisatie waar eigen initiatief en een proactieve houding ten aanzien van je eigen én organisatieontwikkeling wordt gewaardeerd.

Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen wij leraren, ouders en werkgevers.
En helpen wij leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

Wij bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Een goede werk-privébalans vinden wij belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren wij in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een individueel werknemers¬budget budget (IWB) dat je kunt inzetten voor verschillende doeleinden.
Het is onze intentie om na een aanloopperiode een vaste aanstelling te bieden.

Nog vragen?

Sandy Bogisch, Financial Controller, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 93. Nanette Tollenaar, Hoofd HR-administratie, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 11 59.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 1 september 2020 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 20-22.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten!