Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Senior Psychometrisch onderzoeker

Collega gezocht

Ben jij een resultaatgerichte onderzoeker die graag psychometrische vraagstukken oplost? En word jij enthousiast van het geven van psychometrisch advies? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Voor het team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening zoeken wij meerdere

Senior Psychometrisch onderzoekers

voor 32-36 uur per week

Functiebeschrijving

Bij deze afdeling ben je een psychometrisch en methodologisch expert. Zo voer je statistische analyses uit in opdracht van interne en externe opdrachtgevers en ontwikkel je innovatieve onderzoeksmethoden, adviseer je interne en (inter)nationale opdrachtgevers over de opzet van onderzoek naar de kwaliteit van toetsen en lever je ook een bijdrage aan cursussen en presentaties op het gebied van onderwijskundig meten. Je treedt in deze rol ook regelmatig naar buiten. Daarnaast voer je toegepast en/of fundamenteel onderzoek uit en rapporteert hierover in wetenschappelijke tijdschriften en op conferenties.

In deze functie word je onderdeel van het team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening, één van de teams binnen de afdeling Onderzoek, Kennis en Innovatie (OK&I). In het team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening werk je samen met 20 collega’s aan het vinden van slimme psychometrische oplossingen voor toeten en examens. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het uitvoeren van statistische analyses, het geven van methodologische en psychometrische ondersteuning en het geven van adviezen aan interne en (inter)nationale opdrachtgevers. Daarnaast doen we onderzoeks- en ontwikkelingswerk op het gebied van onderwijskundig meten, en werken we aan interne en (inter)nationale deskundigheidsbevordering en het vergroten van de kennis op dit vlak.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een wetenschappelijk onderzoeker met een statistische achtergrond en ervaring met psychometrie, die enthousiast wordt van het oplossen van vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Je vindt het leuk om enerzijds te puzzelen aan datavraagstukken, en anderzijds in samenwerking met anderen projecten goed af te ronden. Je werkt graag in teamverband, communiceert op overtuigende wijze, lost met plezier praktische problemen op en gebruikt daarbij je academische vaardigheden. Je bent enthousiast, beweegt mee met de dynamiek van de afdeling, ontplooit zelf initiatieven, houdt van aanpakken en je bent resultaatgericht.

Daarnaast vragen we van je dat jij:

  • Beschikt over academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld tot uiting komend via een afgeronde opleiding sociale wetenschappen met specialisatie methoden en technieken; applied data science, of een opleiding wiskunde met als specialisatie statistiek.
  • Gepromoveerd bent op een voor deze functie relevant onderwerp (zoals psychometrie, statistiek of data science).
  • Kennis hebt van statistische modellen zoals itemresponstheorie, multilevel analyses of structural equation modelling.
  • Kennis hebt van en ervaring met het werken in R.
  • Sensitief bent voor wensen uit het onderwijsveld en de vertaling daarvan in hoogwaardige oplossingen en bijpassend onderzoek.
  • Ervaring hebt met het aansturen van projecten.
  • In staat bent om professionals te enthousiasmeren voor, en betrekken bij, innovatieve onderzoeksprojecten.
  • De Nederlandse en Engelse taal beheerst in woord en geschrift.
  • Ervaring met databases en versiebeheertools zoals Git is een pre.

Wat mag je van ons vragen?

We bieden je, afhankelijk van je ervaringsniveau, een salaris in schaal 12 (tot maximaal € 5.610,-) of schaal 13 (tot maximaal € 6.082,- bruto per maand) van onze Cito cao bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Tot slot krijg je een individueel werknemersbudget (iwb) dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof.

Nog vragen?

Remco Feskens, Hoofd Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is telefonisch te bereiken op (06) 40 60 60 13. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt vóór 10 januari 2022. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-85.  

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.