Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Service en Leverancier Manager

Collega gezocht

Ben jij de Service en Leverancier manager die strak kan sturen op kosten, kwaliteit en optimaal gebruik van de geleverde ICT diensten?
Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling IV/IT zoeken wij een

Service en Leverancier Manager

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. In jouw functie als Service en Leverancier Manager vraag jij je elke dag af hoe je er voor kan zorgen dat wij als organisatie optimaal gebruik maken van de geleverde ICT diensten binnen de gemaakte SLA’s?

Binnen Cito maken we gebruik van een groot aantal diensten van interne en externe leveranciers en werken we intensief samen met een aantal leveranciers (co-creatie). De functionaliteit, kwaliteit en kosten van deze IT-diensten zijn cruciaal voor de dienstverlening aan onze klanten en medewerkers. In de functie van Service en Leveranciers Manager (SLM) ben je er verantwoordelijk voor dat we optimaal gebruik maken van deze diensten door strak te sturen op kosten, kwaliteit en optimaal gebruik

Wat vragen wij van jou?

Als service en leverancier manager zorg jij ervoor dat de kwaliteit van de geleverde ICT-diensten gewaarborgd en continu verbeterd wordt. Je hebt een belangrijke adviserende rol bij het vertalen van ICT-vraagstukken naar de oplossingen voor de gebruikersorganisatie. Jij bent het gezicht naar externe leveranciers en je zorgt ervoor dat zij periodiek rapporteren over de dienstverlening conform de afspraken in de contractuele overeenkomsten.

Daarnaast houd jij toezicht op gecontracteerde en te contracteren IT-dienstverlening, inclusief het opstellen en afsluiten van overeenkomsten in samenwerking met de verschillende betrokken interne en externe partijen. Je monitort, beheert SLA rapportages, initieert nieuwe diensten, stuurt bij en spreekt aan. Je bent constant in gesprek over het verder verbeteren van onze dienstverlening en samenwerking tussen de interne en externe leveranciers en de business. Door leveranciersmanagement zorg jij ervoor een goed contact met leveranciers en zie jij er op toe dat gemaakte SLA’s worden nageleefd. Je kijkt ook naar nieuwe sourcing modellen voor af te nemen diensten. Lifecycle management - het inrichten, beheren, uitfaseren van deze diensten behoort tot je takenpakket.

Je belangrijkste resultaatgebieden zijn:
 • Monitoren van dienstverlening middels SLA’s, DAP’s en overleggen;
 • Samenwerken met business, inkoop en juridische zaken bij nieuwe contracten en contractverlengingen;
 • Bewaken dat de gemaakte afspraken worden nageleefd en hierover terugkoppeling geven aan het management;
 • Zelfstandig voorstellen doen om de dienstverlening en de inzet daarbij van gecontracteerde partijen in de keten te verbeteren, zowel binnen Cito als bij de leveranciers;
 • Bewaking en optimalisatie van budget van de diensten die we afnemen van interne- en externe leveranciers;
 • Opzetten en inrichten van de juiste governance met de business en in- en externe leveranciers.
Je beschikt over analytische vaardigheden en legt verbanden tussen verschillende soorten informatie. Je bent een creatieve denker, initieert en stimuleert vernieuwende ideeën. Je overtuigt anderen door jouw standpunt te onderbouwen met heldere aansprekende argumenten. Je beweegt je makkelijk binnen en buiten de organisatie en bent in staat om goede contacten op te bouwen en te onderhouden. Voor een goede functievervulling is het van belang dat je snel kunt schakelen en prioriteiten kunt stellen. Je bent in staat om je eigen werkzaamheden te organiseren en realistische planningen te maken.

Daarnaast heb je:
 • WO-werk- en -denkniveau;
 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring op het gebied van servicelevelmanagement;
 • Aantoonbare ervaring met servicemanagementtooling;
 • Aantoonbare ervaring met het werken in een regie-organisatie;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement /projectmatig werken;
 • Ervaring met ICT-gerelateerde aanbestedingen en inkoop.

Wat mag jij van ons vragen?

Een afwisselende functie waarin jij Cito helpt bij het blijvend verbeteren van processen in het hart van onze organisatie. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring, max/ conform schaal 12 van onze cao. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Pieta Rozema, manager IV/IT, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op 06 53 42 04 88. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via hrm-info@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-53.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.