SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Teamleider vo-examens wereldtalen

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij een

Teamleider vo-examens wereldtalen

voor 24-36 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

De unit CTE

De unit Centrale Toetsen en Examens (CTE) maakt in opdracht van het ministerie van OCW en EZ de centrale eindexamens voor het voortgezet onderwijs, de centrale examens voor het middelbaar beroeps onderwijs en de Centrale Eindtoets voor het primair onderwijs ((A)CET). Medewerkers van CTE maken samen met ervaren docenten de examens en de toetsen. Na vaststelling door het College voor Toetsing en Examens (CvTE) worden deze klaargemaakt voor papieren of digitale uitlevering. Na elke afname analyseert de unit de resultaten en vergelijkt de moeilijkheidsgraad met voorgaande jaren. Cito adviseert hierna het CvTE over de normering. Naast de productie van examens en toetsen doet de unit onderzoek naar en adviseert over de verdere kwaliteitsverhoging en vernieuwing van de examens en toetsen. Ook ondersteunt de unit scholen met de invoering en afname van digitale examens en toetsen.

De functie

Door een organisatiewijziging binnen CTE ontstaat deze nieuwe functie van teamleider bij de examens voor het voortgezet onderwijs. In deze functie ben je meewerkend voorman of -vrouw. Samen met een team van toetsdeskundigen en toetsondersteunend medewerkers, met ondersteuning van je constructiegroepen en in overleg met de externe partijen in de examenketen, maak je kwalitatief hoogwaardige examens voor een groot aantal verschillende talen; Frans, Fries, Duits, Spaans, Russisch, Turks, Arabisch, Grieks, en Latijn. Ongeveer de helft van je tijd werk je inhoudelijk aan de constructie van een of meerdere van deze examens, en daarnaast stuur de werkzaamheden van je team aan; je hebt oog voor ieders individuele behoeften en zorgt dat er een optimale samenwerking in het team is. Je zorgt voor een connectie met het onderwijsveld en bent actief in gesprek over het toevoegen van waarde. Daarnaast creëer je een voedingsbodem voor procesverbeteringen en stuur je op financiën.

Wat vragen wij van jou?

  • een relevante vooropleiding op minimaal hbo-niveau (bijvoorbeeld een talenstudie of onderwijskunde/-wetenschappen);
  • affiniteit met constructie van (examen)opgaven voor vreemde talen;
  • een visie op of ervaring met het leidinggeven aan een team van professionals, waarbij je in staat bent om hen een stimulerende werkomgeving te bieden en het vermogen hebt om hun (persoonlijke) groei en ontwikkeling te bevorderen;
  • coachend vermogen, waarmee je de samenwerking en gezamenlijke besluitvorming in je team bevordert;
  • visie op de profilering van het team als expert binnen het netwerk;
  • beïnvloedingsvermogen om procesverbeteringen gedragen te implementeren;
  • ervaring met het werken met externe opdrachtgevers en stakeholders;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat mag je van ons vragen?

Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Inschaling als Leidinggevende IIA in schaal 12 (maximaal € 5.753,00 bruto per maand). Daarboven ontvang je 8% vakantietoeslag en word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Tot onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer flexibele werktijden. Bovendien krijg je de beschikking over een individueel werknemersbudget (IWB). Dit budget zet je bijvoorbeeld in voor een opleiding of extra verlof.

Nog vragen?

Hester van Twillert, directeur CTE, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken via hester.vantwillert@cito.nl. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier vóór 18 augustus 2022 naar ons toe. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-37.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.