Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Toetsdeskundige centrale examens Nederlands vwo

Collega gezocht

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij per 1 april 2021 of zo spoedig mogelijk daarna een

Toetsdeskundige centrale examens Nederlands vwo

voor ongeveer 20 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. Als deskundige op het terrein van examinering en het schoolvak Nederlands zorg jij samen met ervaren docenten voor de totstandkoming van de centrale examens Nederlands vwo. Je legt de examens voor aan de vaststellingscommissie van onze opdrachtgever het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Je zorgt daarbij voor adequate werkprocessen en planningen.
Je volgt hierbij proactief de ontwikkelingen op het gebied van het schoolvak Nederlands en je houdt continu oog voor mogelijke verbeterpunten op het gebied van (inhoudelijke) kwaliteit en dienstverlening. Daarbij treed je op als gezicht naar buiten en onderhoud je contacten met extern betrokkenen. Je draagt actief bij aan het vergroten van het draagvlak voor de examens en toetsen van de afdeling in het algemeen en voor die van het schoolvak Nederlands in het bijzonder.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die bevlogen en creatief is in het maken van toetsen en examens in teamverband. Daarnaast vragen we van je dat je:
  • beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
  • ruime kennis hebt van het schoolvak Nederlands en van de actuele ontwikkelingen in dit vakgebied;
  • beschikt over een relevant netwerk, in het onderwijs, bij vakverenigingen en/of in de academische wereld;
  • ervaring en affiniteit hebt met (taal)toetsing en examinering en visie hebt op innovaties hierin;
  • bij voorkeur ervaring hebt met onderwijs aan examenklassen;
  • stevig in je schoenen staat, kunt opereren in een complex krachtenveld en beschikt over politieke sensitiviteit;
  • beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen;
  • ervaring hebt met het leidinggeven aan groepen en het afstemmen met externe opdrachtgevers;
  • anderen mee kunt nemen in veranderingen.
Daarnaast is het een pre als je ervaring of affiniteit hebt met het doen van onderzoek en het verzorgen van publicaties en presentaties. Verder is het van belang dat je goed kunt samenwerken met collega’s, docenten, opdrachtgever en andere partners uit het onderwijsveld. Ook ben je flexibel en stressbestendig.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin je betrokken wordt bij allerlei ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris tot maximaal € 5.610,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Wat is verder nog van belang?

De aanstellingsomvang is een indicatie en kan in nader overleg eventueel ingeperkt worden of uitgebreid worden met andere werkzaamheden op het gebied van toetsontwikkeling en/of het uitvoeren van onderzoek. Detachering vanuit bijvoorbeeld een onderwijsinstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Nog vragen?

Anne-Marie Anthonissen, sectormanager en clustermanager talen a.i., vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 22. Helmer Raterink, HR-assistent, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure Je kunt hem bereiken op (026) 352 12 69.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina. Stuur ons vóór 3 maart 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Helmer Raterink. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-10.