SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Toetsdeskundige economie

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Wil jij jouw expertise op het gebied van economie inzetten voor de centrale examens? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de divisie Centrale Toetsen en Examens zoeken wij vanaf het voorjaar van 2023 een

toetsdeskundige economie

voor 32-36 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat.
Als deskundige op het terrein van examinering en vakinhoud zorg jij, in nauwe samenwerking met docenten uit het veld en in opdracht van het College voor Toetsen en Examens (CvTE), voor de totstandkoming van voornamelijk de centrale examens economie vmbo. Jij zorgt ervoor dat deze examens voldoen aan de constructieopdracht die door het CvTE wordt opgesteld en aan de algemene kwaliteitseisen voor goede toetsing. Je fungeert als sparringpartner voor in- en externe betrokkenen. Je draagt bij aan de kwaliteit van de producten en diensten van Cito door onderzoek, presentaties en publicaties. Ook zorg je voor een goed draagvlak voor de examens bij docenten en de vakvereniging.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
  • een economische opleiding, liefst aangevuld met lesbevoegdheid,
  • ervaring met het verzorgen van onderwijs (bij voorkeur aan examenklassen),
  • kennis van en ervaring met het ontwerpen van opdrachten voor toetsen en examens,
  • ervaring in het effectief begeleiden van groepen en het organiseren van werkprocessen,
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift,
  • beschikking over goede communicatieve eigenschappen (dialoog met collega’s en docenten kunnen voeren om zo te komen tot verantwoorde keuzes en een goed draagvlak),
  • een positief-kritische blik en creativiteit,
  • bereidheid tot doen van onderzoek en het geven van presentaties.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin jij je kunt vastbijten in de uitdagende puzzel die het maken van een goed examen soms is. Al doende leer je alle facetten van het toetsconstructieproces kennen en daarnaast krijg je een interne opleiding om je te ontwikkelen tot een volleerd toetsdeskundige.
Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris tot maximaal €5.062,- per maand (schaal 11 van onze cao) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, dus flexibel werken – zowel qua tijdstip als locatie – behoort tot de mogelijkheden.

Nog vragen?

Ingrid Heinen, teamleider aardrijkskunde en (bedrijfs)economie, vertelt je graag meer over deze vacature. Je kunt haar bereiken via ingrid.heinen@cito.nl of via (026) 352 78 74. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier vóór donderdag 1 december 2022 t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-45.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.