SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Toetsdeskundige Fries

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Wolsto meiwurkje oan (noch) bettere eksamens Frysk? Wurd dan toetssaakkundige by Cito!

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij voor de vo-examens Fries een

Toetsdeskundige Fries

voor 16-20 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat.
Als deskundige op het terrein van examinering en vakinhoud zorg jij, in nauwe samenwerking met docenten uit het veld en in opdracht van het College voor Toetsen en Examens (CvTE), voor de totstandkoming van de centrale examens Fries voor de leerwegen GL/TL, havo en vwo. Jij zorgt ervoor dat deze examens voldoen aan de constructieopdracht die door CvTE wordt opgesteld en aan de algemene kwaliteitseisen voor goede toetsing. Daarnaast bewaar je het overzicht over het proces van itemconstructie, fungeer je als sparringpartner voor eventuele in- en externe betrokkenen. Hierdoor lukt het je om vragen, wensen en mogelijkheden, snel en feilloos op elkaar af te stemmen. Je houdt continu oog voor mogelijke verbeterpunten op het gebied van (inhoudelijke) kwaliteit, efficiëntie en dienstverlening vanuit Cito.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
  • ruime kennis van het schoolvak Fries en kennis van de actuele ontwikkelingen in dit vak
  • een afgeronde academische talenstudie
  • ervaring met het verzorgen van onderwijs (bij voorkeur aan examenklassen)
  • ervaring met de constructie van (examen)opgaven, in het bijzonder met opgaven leesvaardigheid
  • ervaring in het effectief begeleiden van groepen en het organiseren van werkprocessen
  • goede communicatieve eigenschappen
  • een positief-kritische blik en creativiteit
  • bereidheid tot doen van onderzoek, het schrijven van publicaties en het geven van presentaties
Daarnaast is het van belang dat je goed kunt samenwerken met collega’s, docenten, opdrachtgever en andere partners uit het onderwijsveld, en dat je flexibel en stressbestendig bent.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin je betrokken wordt bij allerlei ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris tot maximaal € 5.062,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Hester van Twillert, directeur van de afdeling CTE, vertelt je graag meer over deze vacature. Heb je inhoudelijke vragen stuur dan een e-mail naar hester.vantwillert@cito.nl. Ons servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt kun je bereiken op (026) 352 78 89 tussen 9.00 en 17.00 uur of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier vóór 26 september 2022 t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-40.

Wy sjogge út nei jo reaksje!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.