Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Toetsdeskundige Maatschappijwetenschappen havo/vwo

Collega gezocht

Wil jij jouw expertise op het gebied van toetsconstructie inzetten voor Maatschappijwetenschappen havo/vwo? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij een

Toetsdeskundige Maatschappijwetenschappen havo/vwo

voor 12 – 16 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat.
Jij werkt in een team met experts en docenten aan de centrale examens voor maatschappijwetenschappen havo en vwo. Deze centrale examens moeten voldoen aan de constructie-opdracht van het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Je draagt bij aan de kwaliteit van de producten en diensten van Cito door onderzoek, presentaties en publicaties. Ook zorg je voor een goed draagvlak voor de examens bij docenten en de vakvereniging.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
 • een master in de politieke en/of sociale wetenschappen;
 • een eerstegraads lesbevoegdheid maatschappijleer/maatschappijwetenschappen of aantoonbare onderzoekservaring op sociologisch, politicologisch of onderwijskundig terrein;
 • bij voorkeur leservaring in maatschappijwetenschappen en/of maatschappijkunde;
 • ervaring of affiniteit met het creatief ontwerpen van opdrachten voor lessen, toetsen en examens;
 • het vermogen om met docenten maatschappelijke vraagstukken te kiezen die geschikt zijn voor een examen;
 • het vermogen om deze vraagstukken goed te analyseren en op een voor leerlingen begrijpelijke en uitdagende manier te presenteren;
 • het vermogen om met wetenschappelijke bagage de inhoudelijke correctheid van contexten, vraagstellingen en antwoordmodellen in het examen te verantwoorden;
 • ervaring in het effectief begeleiden van groepen en het organiseren van werkprocessen;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • beschikking over goede communicatieve eigenschappen (dialoog met collega’s en docenten kunnen voeren om zo te komen tot verantwoorde keuzes en een goed draakvlak);
 • bereidheid tot het samenstellen van examens maatschappijkunde;
 • bereidheid tot doen van onderzoek en het geven van presentaties.
Daarnaast is het van belang dat je goed kunt samenwerken met collegae, docenten, opdrachtgever en andere partners uit het onderwijsveld. Tevens ben je flexibel en stressbestendig.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin jij je kunt vastbijten in de uitdagende puzzel die de toetsproductie soms is. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.

Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!
Een detachering behoort tot de mogelijkheden. We bieden je een salaris tot maximaal € 4.864,- bruto per maand (schaal 11 van onze cao) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Lody Smeets, clustermanager kunst- en maatschappijvakken, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is telefonisch te bereiken op (026) 352 15 12. Yaqueline Roestenburg, HR-assistent, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 10 30.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór dinsdag 29 oktober 2019 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Yaqueline Roestenburg. Vermeld hierbij vacaturenummer 19-25.