Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Toetsdeskundige Rekenen

Collega gezocht

Wil jij jouw affiniteit met toetsconstructie inzetten voor de centrale eindtoets primair onderwijs? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij

Toetsdeskundige Rekenen

voor 16 uur per week

Dit betreft een tijdelijke vacature voor in eerste instantie 1 jaar.

De unit CTE

De unit Centrale Toetsen en Examens (CTE) maakt in opdracht van het College van Toetsen en Examens (CvTE) de Centrale Eindtoets voor het primair onderwijs (CET), de Centrale eindexamens voor het voortgezet onderwijs en de Centrale Examens voor het mbo. Medewerkers van CTE maken samen met ervaren docenten de diverse examens en de toetsen. Na vaststelling door het College voor Toetsing en Examens (CvTE) worden de toetsen en examens klaargemaakt voor papieren of digitale uitlevering. Na elke afname analyseert de unit de resultaten en vergelijkt deze met voorgaande jaren. Cito adviseert hierna het CvTE over de normering. Naast de productie van examens en toetsen doet de unit onderzoek naar de verdere kwaliteitsverhoging en vernieuwing van de examens en toetsen.

De functie

We zijn op zoek naar een toetsdeskundige voor het domein Rekenen van de Centrale Eindtoets. Samen met de constructiegroepleden en met je collega’s zorg je voor de totstandkoming van de opgaven voor rekenen voor de digitale en papieren toetsen. Daarnaast kun je ook ingezet worden bij andere werkzaamheden binnen het team van de Centrale Eindtoets.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die bevlogen en creatief is in het maken van toetsen in teamverband. Daarnaast vragen we van je dat je:
  • affiniteit hebt met het domein Rekenen in primair onderwijs;
  • affiniteit hebt met de constructie van (toets)opgaven voor het primair onderwijs, in het bijzonder met opgaven rekenen;
  • beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
  • leergierig bent en je wilt ontwikkelen als toetsdeskundige;
  • op een positieve en effectieve manier constructiegroepen kunt begeleiden;
  • goed kunt samenwerken met collega’s, docenten, opdrachtgever en anderen;
  • kwaliteitsgericht, flexibel en stressbestendig bent.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin je betrokken wordt bij allerlei ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je, afhankelijk van kennis en ervaring, een salaris tot maximaal € 4.235,- bruto per maand (schaal 10) of € 4.937,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Maaike van Groen, Projectleider Centrale Eindtoets PO, vertelt je graag wat meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 14 64. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via hrm-info@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 20 september 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-54.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.