Sluiten
Bedrijven en Primair onderwijs

Werken bij Cito

Vacature Constructeur examens vmbo economie en ondernemen

Vacature Constructeur examens vmbo economie en ondernemen

Ben jij een creatieve en vakbekwame docent, die graag met de vakinhoud en toetsing bezig is? Ben je goed in het stellen van de juiste vragen? En ben je zo snel mogelijk beschikbaar? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de constructiegroepen centrale examens zijn wij op zoek naar een

Constructeur examens vmbo economie en ondernemen

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Bij Cito staat de vraag centraal. Voor een constructeur is dat de vraag welke kennis of vaardigheid er precies getoetst wordt. Welke opgave het best past bij het niveau van de leerling die de toets afneemt. En hoe je vragen kunt laten aansluiten bij de belevingswereld van de examenkandidaten. Met het antwoord op die vragen construeer en reviseer je opgaven, grotendeels vanuit huis.
Eens in de 4 tot 6 weken (8 à 9 keer per jaar) komen de leden van de constructiegroep bij elkaar om de productie en voortgang te bespreken. Het deelnemen aan een constructiegroep neemt ongeveer 3-6 uur per week in beslag.

Als constructeur werk je mee aan de ontwikkeling van het profielvak-cspe economie en ondernemen. Met jouw vakkennis en veldervaring draag je bij aan goed onderbouwde, landelijke examens, die inzichtelijk maken wat een leerling kan.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve en vakbekwame docent. Daarnaast vragen we van je dat jij:
  • werkt als docent in het vmbo en lesgeeft in het vak economie en ondernemen;
  • vakinhoudelijk sterk bent en beschikt over een lesbevoegdheid;
  • recente ervaring hebt met examenklassen vmbo;
  • ervaring hebt met Word en Excel en bereid bent om digitaal samen te werken (bijvoorbeeld via Citoshare (Sharepoint) en Teams);
  • geen (co-)auteur bent van een onderwijsmethode.

Nog vragen?

Voor meer informatie kun je mailen naar de toetsdeskundige economie en ondernemen Hugo Arents: hugo.arents@cito.nl. Hij is ook telefonisch te bereiken op (026) 352 78 40.

Wil je solliciteren?

Mail dan je cv met een korte motivering bij voorkeur vóór 4 januari 2021 naar CTE-BEM@cito.nl, gericht aan Ans Wolters.