Sluiten
uitleg

Werken bij Cito

IT'ers

IT'ers

Alles moet kloppen

Cito wil leerlingen en werknemers in staat stellen om zich te blijven verbeteren en continu te leren. Als gerenommeerde kennisorganisatie willen we dan ook de toon (blijven) zetten op het gebied van toetstechnologie. IV en IT zijn daarbij misschien niet op alle fronten even zichtbaar, maar absoluut onmisbaar. Deze vakgebieden vormen de ruggengraat van onze vooruitgang. Op een IT-afdeling bij Cito werk je mee aan tal van projecten die het toetsproces direct en indirect raken.

De vragen die wij iedere dag stellen …

Of jij je nu bezighoudt met infrastructuur, softwareontwikkeling of businessinformatiemanagement, jij vraagt jezelf iedere dag weer af waarom wij doen wat we doen. Wat de meest efficiënte manier is om dit te doen. En voor wie we dit precies doen. Samen met collega’s uit andere vakgebieden en onze klanten, zoek je het antwoord op uiteenlopende vragen. Wat voor een rapportage helpt een docent bijvoorbeeld om een eerlijk beeld van een leerling te krijgen? Welke gegevens moeten erin staan en op welke manier? En hoe en wanneer wordt deze beschikbaar gesteld? Maar ook: welke gegevens heeft marketing nu echt nodig om een goede campagne op te zetten? En hoe stel je deze zo efficiënt en helder mogelijk beschikbaar?

Het antwoord dat wij geven

Wij vertalen de antwoorden op die vragen naar de juiste technologie. We sparren met de business, spiegelen wat we zien en vragen door om te komen tot de beste oplossing. Steeds weer kijken we hoe we nóg beter bij de wensen van de klant kunnen aansluiten; waar het efficiënter, sneller of met meer kwaliteit kan. Een van de grootste uitdagingen voor de nabije toekomst? Digitaal en adaptief toetsen. Op een manier die aan de kwaliteitseisen voldoet én aan de eisen van de huidige tijd. Een interessante weg, waar we de eerste succesvolle stappen al op hebben gezet!

Vakgebied – IVIT
Doen wat ertoe doet
Binnen IV/IT krijg je de kans om regie te pakken, samen met je team, op je eigen werk. Iedereen heeft en neemt zijn eigen verantwoordelijkheid. We zijn bezig met werk dat er maatschappelijk gezien echt toe doet. Bedenk bijvoorbeeld dat ieder jaar zo’n 150.000 leerlingen eindexamen doen met behulp van onze toetstechnologie. Alles moet kloppen. Als IT’er bij Cito moet je – naast vakkennis – dan ook beschikken over een kritische blik, een flinke dosis nieuwsgierigheid en goede communicatieve vaardigheden.
Informatieanalist Nard