Sluiten

“We proberen voorbereid te zijn op de toekomst”

Saskia Wools
Saskia WoolsDirecteur onderzoek, kennis en innovatie
Het verhaal van Saskia Wools

Van idee tot werkelijkheid

Dat team-spel heb ik eerst met één collega bedacht. Daarna hebben we het gespeeld met een groep van acht personen uit verschillende afdelingen van Cito. Op basis van deze proef hebben we het spel aangepast. De nieuwste versie hebben we voorgelegd aan een groep scholen en met twee scholen en hun teams zijn we het spel verder gaan ontwikkelen. Samen met de scholen gaan we nu finetunen, want de werkelijkheid is altijd net iets anders dan gedacht.

Expertise op een nieuwe manier inzetten

Het leuke is dat we niet alleen antwoord proberen te geven op zaken die nú spelen in het onderwijs. We proberen ook al voorbereid te zijn op wat een leraar of leerling in 2032 nodig heeft. Cito beschikt over ontzettend veel expertise vanuit toetsing, die we bij Citolab op een nieuwe manier proberen in te zetten. Door ideeën in het klein te onderzoeken, doen we snel ervaring op. Vervolgens kunnen we evidence based ervoor zorgen dat een idee echt tot bloei komt op grotere schaal.

Echt geen dag hetzelfde

Als ik mijn werk in één woord zou moeten omschrijven…? Afwisselend! Soms ben ik tot in detail met een prototype bezig, van woordaanpassingen tot de kleur van een knop. En een uur later praat ik over strategische beleidsvormingen en de toekomst van het onderwijs. Echt geen dag is hetzelfde en dat houdt mijn werk uitdagend en interessant!”