SluitenSluiten
ISK-leerlinge in gesprek met haar docent

Nederlands als tweede taal

Alfabetisering ISK

Cito logo plectrumVerder
Voor ISK

Nieuw! Alfa-toetsen ISK

Onder de grote groep analfabeten en laaggeletterden die het Nederlands niet als moedertaal heeft, valt ook een groep jongeren in de leeftijd 12 - 18. Bij jou, in een Internationale Schakelklas, leren zij het Nederlands en wordt er gewerkt aan inburgering. Speciaal voor deze groep heeft Cito de Alfa-toetsen ISK ontwikkeld. De toetsen sluiten aan op de belevingswereld van je leerlingen en geven een onafhankelijk beeld van het kunnen en kennen.
Jongeren ISK buiten

Alfatoetsen | Alles wat je wilt weten over ...

Misschien ken je de Alfa-toetsen al, maar heb je nog vragen of wil je graag wat meer achtergrondinformatie? Antoinette neemt je in deze video mee achter de schermen, vertelt je over de totstandkoming, de keuzes die gemaakt zijn en hoe je de toetsen inzet.

Bekijk video

Instaptoets Alfa ISK
Voortgangstoets Alfa ISK
Niveautoets A1 ISK

Een snelle en betrouwbare intake

Het grootste leerrendement bereik je op het juiste niveau. De Instaptoets Alfa vormt een snelle en betrouwbare intake.  Lezen en schrijven worden apart getoetst. 

Instaptoets Alfa ISK

Snel en betrouwbaar het alfabetiseringsniveau van een leerling bepalen? Dat kan met de Instaptoets Alfa ISK.

Onafhankelijk inzicht in de vorderingen van elke leerling

Breng de ontwikkeling van je leerlingen in beeld met een methode onafhankelijke toets. Lezen en schrijven worden apart getoetst. 

Voortgangstoets Alfa ISK

Voortgangstoets Alfa: Onafhankelijk inzicht in de vorderingen van elke leerling.

Onafhankelijk en betrouwbaar inzicht

Krijg snel en betrouwbaar een onafhankelijk oordeel over de beheersing van het A1 niveau. Ook geschikt als eind of start van een traject. Lezen en schrijven worden apart getoetst. 

Niveautoets A1 ISK

Wil je weten of je leerling het A1 niveau beheerst? Of wil je weten of je leerling klaar is voor het vervolg van het inburgeringstraject? De Niveautoets A1 geeft je een duidelijk antwoord.
Instaptoets Alfa ISK
Meer
Voortgangstoets Alfa ISK
Meer
Niveautoets A1 ISK
Meer
"Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen."

Vragen of meer zien?

Schrijf je dan in voor één van onze sessies. Stel je vragen in een online sessie of kom langs op ons spreekuur Alfa. We beantwoorden je vragen graag!

> Schrijf je in


Lees ook:
 Alfa-toetsen: de 5 meest gestelde vragen - blog van Antoinette van het Hul

Veelgestelde vragen

Kan ik een proefset of zichtzending van opgavenboekjes ontvangen?
Waarom zijn er geen Alfa C-opgavenboekjes?
Ben ik verplicht om een abonnement Alfa te nemen?

Helaas kunnen we je niet voorzien van volledige opgavenboekjes. Wel kun je een goede indruk krijgen van zowel de toetsen via een aantal voorbeeldopgaven en bijbehorende handleidingen. Deze kun je hierboven downloaden

In plaats van de eerdere Alfa C-opgavenboekjes is de Niveautoets A1 ontwikkeld. Alfa C komt overeen met niveau A1 van het Raamwerk Nt2. De nieuwe Niveautoets A1 toetst dan ook hetzelfde als de oude Alfa C-toets.

Het abonnement is onlosmakelijk verbonden met de opgavenboekjes. Via het abonnement krijg je toegang tot de Cito portal. Hier vind je de handleidingen met de toelichting bij de opgaven en instructies voor afname. Ook vind je via de Cito portal de audiobestanden die de opgaven ondersteunen en de scoringsformulieren. Kortom; via een abonnement krijg je alle benodigde informatie voor een goede afname en beoordeling van de toetsen.
Kan ik een proefset of zichtzending van opgavenboekjes ontvangen?
Meer
Waarom zijn er geen Alfa C-opgavenboekjes?
Meer
Ben ik verplicht om een abonnement Alfa te nemen?
Meer

Raamwerk voor alfabetisering

Om vorderingen in een taalleerproces te kunnen meten of beoordelen, heb je ijkpunten nodig. Omdat er geen Europees raamwerk voor alfabetisering bestaat, ontwikkelde Cito voor de Alfabetisering in het Nederlands als tweede taal het Raamwerk Alfabetisering Nt2. Onze producten en diensten zijn op dit raamwerk gebaseerd.
Vragen? Klantenservice helpt je graag verder ...