Sluiten
Kandidaten maken schriftelijk examen

EP-examens 

Exameninformatie EP-W, EP-U en aanvullende EP-examens

CORONA maatregelen & examens voor professionals
LaMark en Green Meeting Centre zijn open voor examens. Aristo heeft in bepaalde delen van het land haar deuren tijdelijk moeten sluiten. In die gevallen zijn de examens verplaatst naar Arnhem.
Alle examenlocaties zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

EP aanvullende examens, EP-W Basis, EP-W Detail of EP-U Basis, EP-U Detail

Het nieuwe EP-examen

Vanaf 1 januari 2021 is NTA 8800 van kracht. Door deze nieuwe richtlijn veranderen de examens voor EP. Vanaf 1 maart kunt u uw bewijs van vakbekwaamheid behalen voor EP-W Basis of Detail of EP-U Basis of Detail.

Cito verzorgt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut voor de installatiesector) het vernieuwde examen EnergiePrestatiecertificaat Utiliteitsbouw (EP-U), EnergiePrestatiecertificaat Woningbouw (EP-W) en de aanvullende examens EP voor al gecertificeerde EP-adviseurs. 

Examens EnergiePrestatiecertificaat 

ISSO heeft ons op de hoogte gebracht over de veranderingen in de EPA-examens per 1 januari 2020 wegens BRL 9500, NTA 8800. In de nieuwe examenstructuur behaalt u uw bewijs van vakbekwaamheid voor:
Bent u al gecertificeerd EP-adviseur, dan hoeft u alleen het Aanvullend EP-examen te maken. Bekijk de voorbeeldexamens om een indruk te krijgen van wat u kunt verwachten.

Tijdens de examens mag u bepaalde ISSO publicaties inzien.
De examendata voor de EP- examens en de aanvullende examens EP worden continu bijgewerkt. U kunt kiezen examen te doen op locatie in Utrecht, Eindhoven, Arnhem of Amsterdam. 

Het laatste nieuws over EP-examens direct in uw mailbox? Dat kan! Meld u hier aan.

Incompany-examens

Volgt u een cursus of opleiding? Informeer dan eens bij uw opleider of zij incompany examens afnemen.

Bent u opleider en geïnteresseerd in de mogelijkheden, lees hier hoe het werkt.

Voorbeeldexamens

Examen doen blijft spannend. Bekijk de voorbeeldexamens om een indruk te krijgen van wat u kan verwachten. Beantwoord de vragen en kijk uw werk na met de antwoordbladen.

> Naar voorbeeldexamens: