Sluiten
Kandidaten maken schriftelijk examen

EP-examens 

Exameninformatie EP-W, EP-U en aanvullende EP-examens

Geplande EP-examens bij Cito, Aristo of Green Meeting Center die plaats zouden vinden t/m 9 februari 2021 gaan niet door. De betreffende kandidaten ontvangen bericht van ons. Heeft u vragen? Mail naar: energielabel@cito.nl.

Beste kandidaat,

Met onze opdrachtgever ISSO zijn we voortdurend op zoek naar oplossingen om de examinering toch door te laten gaan. Voor examinering van:
  • EP-W module 1 & 5,
  • EP-U module 1 & 5,
  • EP-W aanvullend Basis en Detail,
  • EP-U aanvullend Basis en Detail,
zijn we daarom, op dit moment, hard aan het werk deze digitaal in te richten. Dit betekent dat u deze modules binnenkort op één van de meer dan twintig examenlocaties van Lamark kan gaan maken. Op een zelfgekozen dag en tijdstip! Heeft u zich al ingeschreven voor één van deze examens? U ontvangt dan uiterlijk begin volgende week een bericht van ons met informatie hierover.

We zijn aan het bekijken hoe we de examinering van de overige modules 2 t/m 4 kunnen gaan inrichten. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, plaatsen we die hier.

CORONA maatregelen & examens voor professionals
13-01-2021 | Tot 9 februari kunnen er geen fysieke examens worden afgenomen bij Aristo, The Green Meeting Centre en Cito. Digitale examens bij Lamark gaan WEL door.  Wij nemen contact met u op, wanneer uw examen door de huidige maatregelen wordt geannuleerd (check ook uw spambox). Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

EP aanvullende examens, EP-W Basis, EP-W Detail of EP-U Basis, EP-U Detail

Het nieuwe EP-examen

Vanaf 1 januari 2021 is NTA 8800 van kracht. Door deze nieuwe richtlijn veranderen de examens voor EP. Vanaf 1 maart kunt u uw bewijs van vakbekwaamheid behalen voor EP-W Basis of Detail of EP-U Basis of Detail.

Cito verzorgt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut voor de installatiesector) het vernieuwde examen EnergiePrestatiecertificaat Utiliteitsbouw (EP-U), EnergiePrestatiecertificaat Woningbouw (EP-W) en de aanvullende examens EP voor al gecertificeerde EP-adviseurs. 

Examens EnergiePrestatiecertificaat 

ISSO heeft ons op de hoogte gebracht over de veranderingen in de EPA-examens per 1 januari 2020 wegens BRL 9500, NTA 8800. In de nieuwe examenstructuur behaalt u uw bewijs van vakbekwaamheid voor:
Bent u al gecertificeerd EP-adviseur, dan hoeft u alleen het Aanvullend EP-examen te maken. Bekijk de voorbeeldexamens om een indruk te krijgen van wat u kunt verwachten.

Tijdens de examens mag u bepaalde ISSO publicaties inzien.
De examendata voor de EP- examens en de aanvullende examens EP worden continu bijgewerkt. U kunt kiezen examen te doen op locatie in Utrecht, Eindhoven, Arnhem of Amsterdam. 

Het laatste nieuws over EP-examens direct in uw mailbox? Dat kan! Meld u hier aan.

Incompany-examens

Volgt u een cursus of opleiding? Informeer dan eens bij uw opleider of zij incompany examens afnemen.

Bent u opleider en geïnteresseerd in de mogelijkheden, lees hier hoe het werkt.

Voorbeeldexamens

Examen doen blijft spannend. Bekijk de voorbeeldexamens om een indruk te krijgen van wat u kan verwachten. Beantwoord de vragen en kijk uw werk na met de antwoordbladen.

> Naar voorbeeldexamens: