Sluiten
Bedrijven en Primair onderwijs

Zonne-energiesystemen

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
Update 29 november 2021 Bij Lamark wijzigt het coronabeleid: het is weer verplicht om 1,5 m afstand te houden.
Op de website van Lamark vindt u het meest actuele beleid en meer informatie over deze wijzigingen.

Het examen

Gaat u binnenkort de cursus montage zonne-energiesystemen volgen? Cito verzorgt in opdracht van ISSO (het Kennisinstituut voor de installatiesector) de theorie-examens Zonne-energiesystemen.

2 theorie examens 

Weet u inmiddels alles over het veilig en deskundig installeren van zonne- energiesystemen op daken? Dan kunt u zich inschrijven voor de volgende twee theorie-examens:

  • Ontwerp zonnestroomsystemen
  • Ontwerp zonnewarmtesystemen

U begint het examen met het theoriedeel van 30 meerkeuzevragen, waarna er 10 meerkeuzevragen over een praktijkcasus volgen. De theorie-examens worden afgenomen bij Lamark. 

Praktijkexamen
Het praktijkexamen vindt plaats bij uw opleidingsinstituut.

Examen doen als het u uitkomt!

De theorie-examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Handig, omdat u zelf de datum, het tijdstip en de locatie bepaalt. De testcentra zijn over het hele land verspreid, dus meestal kunt u examen doen in de buurt van uw woon- of werkomgeving.

De uitslag

Bij afronding van het examen krijgt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen 2 weken na het examen. Bent u geslaagd? Dan ontvangt u een certificaat voor de behaalde module.


Cesuur

De cesuur is de grens tussen slagen en zakken. U kunt voor beide theorie-examens maximaal 40 punten halen. Heeft u 30 punten of meer gehaald? Dan bent u geslaagd. Heeft u 29 punten of minder gehaald? Dan bent u helaas gezakt voor het examen.

Kosten examen, inzage en bezwaar

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten. Meer informatie over inzage en bezwaar vindt u bij Veelgestelde vragen.
  • Examen Zonne-energie – € 396,28 inclusief btw

  • Inzage € 61,71 inclusief btw
  • Indienen bezwaarschrift € 153,67 inclusief btw
Direct uw examens inplannen? Schrijf u hieronder in voor een theorie-examen Zonne-energiesystemen.