SluitenSluiten
Arts maakt injectie klaar

Medisch Rekenen

omdat er op u gerekend wordt

Online platform Medisch RekenenMeer
Voor medische professionals

Medisch Rekenen

Medisch rekenen is voor veel professionals in de gezondheidszorg een onmisbare competentie. Een goede rekenvaardigheid is niet alleen van levensbelang, maar ook vaak een vereiste voor het uitoefenen van een functie als medisch professional. Hoe toon je vakbekwaamheid aan en toets je eenvoudig het niveau van medisch rekenen? De nieuwe online omgeving Medisch Rekenen biedt uitkomst.
omdat er op u gerekend wordt

Medisch rekenen

Van Toets Verpleegkundig Rekenen (TVR) naar Medisch Rekenen

Jarenlang hebben vele medische professionals de Toets Verpleegkundig Rekenen gemaakt om hun medische rekenvaardigheid aan te tonen. In nauw overleg met het werkveld is de TVR doorontwikkeld tot de online omgeving Medisch Rekenen met flexibel inzetbare (oefen)toetsen en meer keuzevrijheid in het toetsen op verschillende domeinen.
Belangrijk om te weten: de landelijke norm is behouden, waardoor ook de toetsen in Medisch Rekenen dé standaard zijn voor medisch rekenen.
Verpleegkundige bereidt een infuus voor

Waarom Medisch Rekenen van Cito?

 • Maatwerk mogelijk: Zelf kiezen welke domeinen worden geoefend of getoetst
 • Effectief leren: Uw collega's kunnen gericht oefenen met opgaven en complete oefentoetsen. Bovendien krijgen ze inhoudelijke feedback, wat het leerproces ondersteunt
 • Efficiënt werken: Oefenen, toetsen en beheren in één online omgeving
 • Naadloze aansluiting op de praktijk: Opgaven samen ontwikkeld met zorgprofessionals
 • Kwaliteit gegarandeerd: Cito is al ruim 50 jaar marktleider in beoordelen en toetsen
Met Medisch Rekenen tonen uw collega’s op een betrouwbare manier aan, vakbekwaam te zijn in medisch rekenen. Als coördinator plant, beheert én administreert u op eenvoudige wijze. U heeft hiermee volledig zicht op de vorderingen en resultaten van uw collega's. 

Maatwerk zorgt voor naadloze aansluiting op HR- en toetsbeleid

Medisch Rekenen sluit goed aan op het HR- en toetsbeleid van zorginstellingen, omdat maatwerk mogelijk is. Niet iedere zorgprofessional werkt met alle zes domeinen. Professionals leren daardoor effectiever en efficiënter. 

Domeinen Medisch Rekenen

 • Vaste medicatie
 • Vloeibare medicatie
 • Transfusie
 • Infusie
 • Gassen
 • Vochtbalans

Oefenen

Kandidaten kunnen onbeperkt oefenen voor een toets. Dat kan binnen een bepaald domein (10 opgaven) of via een oefentoets met cesuur, dan weet de kandidaat of hij/zij geslaagd zou zijn als het een echte toets was. 

Afname

Afname van de toets (6 domeinen) duurt ongeveer 2 uur en bevat 40 meerkeuzevragen. U bepaalt zelf waar en wanneer u de toets laat maken. Ook is het aan u of u de toets als nulmeting of eindtoets inzet. Heeft u vragen hierover? Onze ervaren adviseurs denken graag met u mee.
Verpleegkundige in de ouderenzorg helpt dame in bed

Uitslag 

Na afname van de (oefen)toets is de uitslag direct beschikbaar, zowel voor de kandidaat als voor de beheerder. Is er een oefentoets gemaakt, dan kan de kandidaat in een overzichtelijk dashboard de fout beantwoorde vragen inzien en ontvangt hier direct uitgebreide en inhoudelijke feedback op. Oefentoetsen kunnen meerdere malen gemaakt worden.  

Als beheerder kunt u in een eigen omgeving toetsen inplannen voor individuele kandidaten. Ook beschikt u hier over handige dashboards met ingeplande/afgenomen examens, slagingspercentages, etc. Kortom: alle informatie om volledig zicht te krijgen op de voortgang van het medisch rekenen binnen uw instelling. 

Voor kandidaten

Medisch Rekenen is er voor elke professional in de zorg die de medische rekenvaardigheid op peil moet houden. In Medisch Rekenen oefen je wat voor jou van belang is of waar je nog extra aandacht aan wilt besteden. De oefenopgaven lijken op de opgaven in de toets. Bovendien krijg je feedback op de foutief beantwoorde vragen. De perfecte voorbereiding op het officiële toetsmoment, wanneer het jou uitkomt.
In Medisch Rekenen krijgt een kandidaat feedback op zijn antwoorden
Tips en tricks voor verpleegkundig rekenen

5 tips voor verpleegkundig rekenen

 • lees de vraag goed
 • ken de basiselementen van het rekenen
 • maak een verhoudingstabel
 • ken het gebruik van punten en komma’s op een rekenmachine
 • oefen regelmatig! Het voorkomt stress
Lees meer in ‘Tips en tricks voor medisch rekenen’.

Meer weten? 

Vraag een vrijblijvende demo aan! U krijgt een inkijkje in Medisch Rekenen en kunt direct al uw vragen stellen. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak.  

Of neem direct contact op met onze collega Willem-Jan van Gendt, hij helpt u graag. 
 
Direct contact? Willem-Jan helpt u graag verder ...