Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Toelatingstoetsen pabo

Vrijdag 28 januari 2022 worden bezemafnames van de toelatingstoetsen georganiseerd. Deze bezemafnames zijn uitsluitend bedoeld voor:
  • Aspirant-studenten die in het toetsvenster van januari 2022 een of meerdere toelatingstoetsen voor het eerst wilden maken, maar dat niet konden vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden, waaronder aan corona gerelateerde klachten (inclusief quarantaine).
  • Aspirant-studenten die in het toetsvenster van januari 2022 een of meerdere toelatingstoetsen wilden herkansen, maar deze niet konden maken vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden, waaronder aan corona gerelateerde klachten (inclusief quarantaine).
  • Aspirant-studenten die in het toetsvenster van november 2021 een of meerdere toelatingstoetsen voor het eerst wilden maken, maar dat niet konden vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden, waaronder aan corona gerelateerde klachten (inclusief quarantaine), vervolgens deze toelatingstoetsen voor het eerst in januari 2022 maakten en een herkansing van een of meerdere toelatingstoetsen hebben.
Nb. Aspirant-studenten die in het toetsvenster van november 2021 een of meerdere toelatingstoetsen wilden herkansen, maar deze niet konden maken vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden, waaronder aan corona gerelateerde klachten (inclusief quarantaine), kunnen deze toelatingstoetsen alsnog in het reguliere toetsvenster van januari 2022 maken.

Als je op grond van bovenstaande informatie mogelijk in aanmerking komt voor deelname aan de bezemafname, dan kun je uiterlijk vrijdag 21 januari 2022 voor 12.00 uur een verzoek indienen bij de toelatingstoetsencommissie, door een mail te sturen naar instroompabo@10voordeleraar.nl. Het verzoek is voorzien van:
  • Overtuigende bewijsvoering: dit kan bijvoorbeeld een doktersverklaring, een verklaring van een decaan, de uitslag van een coronatest van jezelf of de uitslag van een coronatest van een huisgenoot waardoor je in quarantaine moest tijdens de toetsafname(s) zijn.
  • Het vak/de vakken waar je de toelatingstoets nog voor moet maken.
De toelatingstoetsencommissie neemt je verzoek in behandeling en deelt haar beslissing vrijdag 21 januari 2022 voor 17.00 uur mee. Bij akkoord van de toelatingstoetsencommissie word je ingeschreven voor de bezemafname. Je neemt je identiteitsbewijs en de uitspraak van de toelatingstoetsencommissie als bewijs mee naar de toetsafname.

N.B. Houd er rekening mee dat de bezemafname op hogeschool Driestar-Educatief in Gouda wordt georganiseerd!
Toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek

Toetsen voor de pabo

In opdracht van de Vereniging Hogescholen en OCW ontwikkelde Cito in samenwerking met de pabo's de adaptieve digitale rekentoets wiscat-pabo en de toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek. De toelatingstoetsen meten per vakgebied of je als aspirant student voldoende kennis en vaardigheden hebt om de pabo succesvol te kunnen afronden.

Voldoen aan de toelatingseisen

Ben je een havo- of mbo-student en wil je verder studeren op de pabo, dan moet je voldoen aan toelatingseisen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Je meldt je eerst aan voor de pabo. Direct daarna kun je jezelf inschrijven voor de toetsen. Meer weten? Ga naar de website Goed-voorbereid-naar-de-pabo, hier vind je alle informatie bij elkaar.