Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Toelatingstoetsen pabo

Starten op de pabo per 1 februari 2021

(06-01-2021) Voor de instroom in de pabo per 1 februari 2021 worden dinsdag 26 januari bezemafnames georganiseerd. Lees meer op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl

(06-01-2021) Alle geplande toelatingstoetsen in de komende periode gaan door
 
Meer informatie
Met vragen kun je terecht bij de hogeschool waar je nu studeert en op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/veelgestelde-vragen-toelatingstoetsen.

Toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek

Toetsen voor de pabo

In opdracht van de Vereniging Hogescholen en OCW ontwikkelde Cito in samenwerking met de pabo's de adaptieve digitale rekentoets wiscat-pabo en de toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek. De toelatingstoetsen meten per vakgebied of je als aspirant student voldoende kennis en vaardigheden hebt om de pabo succesvol te kunnen afronden.

Voldoen aan de toelatingseisen

Ben je een havo- of mbo-student en wil je verder studeren op de pabo, dan moet je voldoen aan toelatingseisen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Je meldt je eerst aan voor de pabo. Direct daarna kun je jezelf inschrijven voor de toetsen. Meer weten? Ga naar de website Goed-voorbereid-naar-de-pabo, hier vind je alle informatie bij elkaar.