Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Toelatingstoetsen pabo

Starten op de pabo per 1 september 2021

(11-11-201) Bezemafname instroom studenten gestart per 1 september 2021
Vrijdag 17 december 2021 worden bezemafnames van de toelatingstoetsen georganiseerd. Wil je deelnemen? Lees hier wanneer je in aanmerking komt voor deelname aan de bezemafname en dien voor 6 december 12.00 je verzoek bij de examencommissie van je eigen hogeschool.

(19-04-2021) Instroom onder voorwaarden

Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per 1 september 2021 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Je moet dan wel voor 1 januari 2022 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Je hebt hier per vak twee kansen voor. Als dit niet lukt, moet je de opleiding alsnog verlaten. 

Wat betekent dit voor jou?
- Je mag de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen juni en november 2021. Voor 1 januari 2022 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond. We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen vòòr 1 september 2021 af te ronden. Dan begin je met een schone lei aan de pabo, wat jouw studiesucces en leerresultaten ten goede komt. 
- Je kunt de toelatingstoetsen maken in een aantal toetsvensters. De inschrijving hiervoor vindt plaats op de gebruikelijke wijze. Meer informatie over de toetsvensters en de inschrijving voor de toelatingstoetsen vind je op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/studenten/toelatingstoetsen.

Meer informatie
Met vragen kun je terecht bij de hogeschool waar je nu studeert en op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/veelgestelde-vragen-toelatingstoetsen.

Toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek

Toetsen voor de pabo

In opdracht van de Vereniging Hogescholen en OCW ontwikkelde Cito in samenwerking met de pabo's de adaptieve digitale rekentoets wiscat-pabo en de toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek. De toelatingstoetsen meten per vakgebied of je als aspirant student voldoende kennis en vaardigheden hebt om de pabo succesvol te kunnen afronden.

Voldoen aan de toelatingseisen

Ben je een havo- of mbo-student en wil je verder studeren op de pabo, dan moet je voldoen aan toelatingseisen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Je meldt je eerst aan voor de pabo. Direct daarna kun je jezelf inschrijven voor de toetsen. Meer weten? Ga naar de website Goed-voorbereid-naar-de-pabo, hier vind je alle informatie bij elkaar.