SluitenSluiten
Foto docent en leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs

Samen voor krachtig onderwijs

Voor middelbaar beroepsonderwijs

Samen met Cito werken aan kwaliteit

Je wilt alle studenten de kans geven zich optimaal te ontwikkelen. Daarom investeer je in de docenten en zijn examenprocessen van de opleiding zorgvuldig geborgd. Wij ondersteunen jou graag met een deskundige blik en helpen docenten hun kennis te verdiepen en te borgen. Onze ervaren trainers en adviseurs delen graag hun kennis in praktijkgerichte trainingen of met gericht advies.
Samen voor krachtig onderwijs

We staan voor je klaar met ...

Trainingen
training-en-advies
Wil je of willen je collega's zich verder bekwamen in toetsen en examineren? We helpen je graag verder...
Advies
expertise
Een onafhankelijke blik op examenprocessen en examenbeleid? Wij helpen je graag verder op een manier die bij jou past.
Certificering
certificering
Gecertificeerde docenten dragen bij aan het onderscheidend vermogen van de opleiding. Certificering is hét bewijs van hun deskundigheid.

Samen werken aan kwaliteit

Elke student heeft recht op goede examens en een betrouwbare beoordeling. Cito helpt mbo-scholen bij het inrichten van een goed en adequaat proces én de juiste kennis om de beroepsbekwaamheid van studenten te beoordelen. Om de kwaliteit van het proces van examinering en diplomering te borgen heb je – naast kwalitatief goede examens – twee dingen nodig:
  • een goed functionerende examencommissie,
  • een betrouwbare beoordeling van elke student door kundige assessoren.
Deze onderwerpen komen ook terug in de standaarden die de Inspectie van het Onderwijs hanteert bij het kwaliteitsgebied Examinering en diplomering. Samen met onderwijsmanagers en examencommissies evalueren we het huidige proces en komen we tot concrete verbeterpunten en praktische stappen met een meetbaar resultaat. Het mooie is dat door aan de slag te gaan met de kwaliteit van examinering en diplomering de kwaliteit van het onderwijs vanzelf óók verbetert.

> Bekijk hier onze trainingenadviestrajecten of certificeringstrajecten.