SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs

Optimaal voorbereid op de onderwijsinspectie

Samen voor krachtig onderwijs

Advisering voor het middelbaar beroepsonderwijs

Leg de lat hoog bij examineren en diplomeren

Voldoen de examenprocessen aan alle eisen? Kent jullie examenbeleid verbeterpunten? Hoe zijn resultaten het beste te analyseren en interpreteren? Vragen die vele mbo's bezighouden. En waar de inspectie duidelijke kaders voor kwaliteit meegeeft, is het aan scholen zelf hoe deze in te vullen. Onze experts kijken graag met je mee. Samen zoeken we de vorm van advisering die het beste bij je vraag past. Van het optreden als extern lid in de examencommissie tot proces- en productaudits of invulling van studiedagen.

Hoe kunnen wij je ondersteunen ...

Screenen toetsen examens
Audit
Extern lid examencommissie
Rapportage Centrale Examens mbo

Ons aanbod

Screenen toetsen en examens

Elke student verdient een betrouwbare en eerlijke beoordeling. Wil je weten of je toetsen of examens aan de standaarden van de Onderwijsinspectie voldoen? Of wil je de kwaliteit van je toetsen of examens eens door een expert laten checken? Onze ervaren experts helpen je graag door al uw toetsen en examens te screenen. Je kunt direct aan de slag met de resultaten en het gerichte advies. Samen werken we naar een volgende stap in kwaliteit.

Ons aanbod

Wil je zeker weten dat je examensysteem en/of procedures voldoen aan alle eisen, dan kunnen wij je adviseren door middel van een interne of externe audit. Je hebt dan goed zicht op de stand van zaken van het proces van toetsing en examinering. Het is daarnaast dé perfecte voorbereiding op een bezoek van de inspectie.

Audits

Je kent het belang van het ontwikkelen en bewaken van een systeem voor kwaliteitszorg en kwaliteitsverbetering. Daarom werk je continu en systematisch aan kwaliteitsverbetering. Daar heb je je uw handen vol aan.
Een interne of externe audit helpt de stand van zaken in het proces van toetsing en examinering inzichtelijk te maken. Én biedt aanknopingspunten voor verbetering. Steeds meer onderwijsinstellingen zien hier de toegevoegde waarde van.

Ons aanbod

Extern lid examencommissie

De examencommissie borgt continu en systematisch het proces van examinering binnen je instelling. Een externe én onafhankelijk blik helpt de examencommissie nog scherper te kijken naar de borging en verbetering van kwaliteit.

Ons aanbod

Rapportage Centrale Examens mbo

Vraag je je weleens af hoe jouw instelling scoort ten opzicht van andere instellingen?
Of vergelijk je al, maar ben je veel tijd kwijt aan het maken van een correcte rapportage?
Cito helpt je hier graag bij voor de Centrale Examens Nederlands en Rekenen (2F en 3F).
Screenen toetsen examens
Meer
Audit
Meer
Extern lid examencommissie
Meer
Rapportage Centrale Examens mbo
Meer

Deze klanten gingen je voor

NIeuwsgierig wat anderen van onze trainingen vonden? Lees hier hun ervaringen.

Wie is wie?

Maak alvast kennis met ons team. Ze vertellen je graag iets over zichzelf.