SluitenSluiten
Primair onderwijs

Entreetoets

T/m 13 oktober 2023 nog af te nemen.

Cito logo plectrumVerder

Let op: geen aparte toets meer nodig met Leerling in beeld

De Entreetoets kan tot en met vrijdag 13 oktober 2023 voor de laatste keer worden afgenomen. Natuurlijk staat een meer dan volwaardig alternatief voor je klaar: Leerling in beeld, het nieuwe leerlingvolgsysteem van Cito. Om een beeld te krijgen van het best passende brugklastype hoef je met Leerling in beeld geen aparte Entreetoets meer af te nemen. Dit is namelijk gewoon onderdeel van het E7-moment. Het werkt eenvoudig:

🟢  Als je bij de leerlingen van groep 7 tijdens het E-moment in mei/juni de toetsen Begrijpend lezen, Rekenen-Wiskunde en Taalverzorging afneemt, genereert Leerling in beeld automatisch een verwacht toetsadvies voor het best passend vervolgonderwijs. Voorwaarden zijn wel dat:
- de leerlingen de toetsen voor deze drie vaardigheden maken (bij Taalverzorging moet de leerling de onderdelen spelling niet-werkwoorden, spelling werkwoorden én leestekens maken én dat moet op hetzelfde niveau zijn);
- deze toetsen van het niveau E6, M7, E7 of B8 zijn.

🟢  Het verwachte toetsadvies komt vanaf half mei beschikbaar in het Groepsoverzicht en het Leerlingprofiel.

🟢  Dit verwachte toetsadvies kun je gebruiken als onafhankelijke informatiebron naast je eigen inzichten, om zelf een voorlopig schooladvies op te stellen.

🟢  Je bepaalt als school zélf of je dit toetsadvies zichtbaar maakt op het Leerlingprofiel om te delen met ouders.

Werk je met Leerling in beeld? Dan hoef je dus geen Entreetoets meer af te nemen.  Het verwachte toetsadvies voor het best passende vervolgonderwijs komt automatisch beschikbaar in Leerling in beeld. 

Ga je in 2022-2023 nog niet starten met het nieuwe LVS? Neem dan gewoon de Entreetoets af zoals je gewend bent. In schooljaar 2022-2023 kan dat dus voor de laatste keer. 


Nieuw leerlingvolgsysteem Leerling in beeld

Nu kun je jouw leerlingen zien groeien in het gloednieuwe LVS, Leerling in beeld. Met Leerling in beeld leg je de focus op de groei van iedere leerling, met aandacht voor het cognitieve én sociaal-emotionele aspect. Maak snel kennis

Ga dit schooljaar aan de slag! Starten met het nieuwe LVS is heel gemakkelijk. Leerling in beeld werkt met doorlopende vaardigheidslijnen waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.


Voor groep 6, 7 of 8

Gericht aan de slag met de Entreetoets

Acht jaar lang volg je je leerlingen en zie je hoe zij zich ontwikkelen. Richting het einde van de basisschool gaat de blik meer naar de periode ná de basisschool. Welk type voortgezet onderwijs past het beste bij deze leerling? En de stap daarvóór: op welke onderdelen kan ik met deze leerling nog aan de slag, waar kan ik nog groei realiseren?

Let op: tot uiterlijk september 2023 kan de Entreetoets voor de laatste keer worden afgenomen. Daarna verdwijnt hij. Met het nieuwe LVS Leerling in beeld heb je geen aparte Entreetoets meer nodig. Het verwachte toetsadvies voor het best passende vervolgonderwijs is dan onderdeel van het E7-moment en komt automatisch beschikbaar in Leerling in beeld.

Contact