SluitenSluiten
Groeimeter

Groeimeter – nieuw!

'Met Groeimeter laat ik zien dat ik groei'

LVS 3.0 wordt Leerling in beeld

Je kunt jouw leerlingen zien groeien in het gloednieuwe LVS, Leerling in beeld. Het leerlingvolgsysteem van iederéén. Ook benieuwd?

> Maak snel kennis

Ga aan de slag! Starten met het nieuwe LVS is heel gemakkelijk. Alle data gaan mee en Leerling in beeld werkt met doorlopende vaardigheidslijnen, waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.

Groeimeter in Leerling in beeld

Wist je dat Groeimeter onderdeel is van pakket Compleet van Leerling in beeld? Met Groeimeter krijg je verdieping tot op leerdoelniveau. Volledig online, via een speelse opzet en slechts zeven (Rekenen) en tien (Spelling) opgaven per leerdoel.

> Bekijk de pakketten van Leerling in beeld

Groeimeter – Rekenen én Spelling

Groeimeter – Rekenen én Spelling

Grip op de reken- en spellingleerdoelen van je leerlingen krijgen? Met Groeimeter zorg je voor verdieping tot op leerdoelniveau. Volledig online, via een speelse opzet en slechts zeven (Rekenen) en tien (Spelling) opgaven per leerdoel. Je hebt zo snel inzicht in welke leerdoelen je leerlingen beheersen én je kunt samen met je leerlingen aan de slag. De leerlingen kijken de opgaven zelf na, waardoor ze zien wat ze allemaal al kunnen en waar ze nog in mogen groeien.

Groeimeter is onderdeel van pakket Compleet van Leerling in beeld en sluit volledig aan op de nieuwe LVS-toetsen.

Maak kennis met Groeimeter

Groeimeter - leerling gegroeid

Nieuw: Groeimeter, grip op spelling

Herkenbaar? Sanne uit je klas heeft opvallende LVS-resultaten. Je vraagt je af of het komt omdat ze sommige spellingcategorieën nog niet beheerst. Een andere leerling uit je klas, Mason, volgt een eigen groeileerlijn. Zou het niet fijn zijn om zijn voortgang ook te kunnen volgen, ook buiten de LVS-momenten om? Dit kan met Groeimeter. Groeimeter Rekenen is al beschikbaar. Vanaf maart 2022 is het ook mogelijk om de ontwikkeling bij Spelling te volgen. Tijd om te groeien en bloeien in de wereld van letters, woorden en zinnen.
Lesgevend directrice Ada Tiemes gebruikt Groeimeter zo: Net als directrice Ada op leerdoelniveau werken?


"Het is leuk dat als je fouten hebt, dat je zelf kunt nakijken en kan zien wat ik allemaal al kan."
Leerling groep 5, pilot Groeimeter

Een greep uit de leerdoelen

Om je een beeld te geven van de verschillende leerdoelen waar je samen met je leerlingen in Groeimeter aan werkt , hebben we er hieronder een paar voor je op een rij gezet.

Rekenen
 • kan begrippen rond inhoud gebruiken in situaties, zoals; vol, voller, volst(e), leeg, veel, weinig, meer, meest(e), minder, minst(e), evenveel -niveau groep 3
 • kent en begrijpt het vermenigvuldigteken x (keer, maal, vermenigvuldigen met) en kan dit lezen, noteren en toepassen  - niveau groep 4
 • kan uitleggen wat 'rest' inhoudt bij het uitrekenen van een niet opgaande deling  - niveau groep 5
 • kan decimale getallen met een en twee decimalen vergelijken, ordenen en op een getallenlijn plaatsen  - niveau groep 6
 • kan betekenis geven aan decimale getallen en voorbeelden noemen van contexten waarin deze decimale getallen gebruikt worden. - niveau groep 7
 • kent de regels voor de volgorde van rekenbewerkingen en ook van haakjes én kan de regels toepassen bij formele sommentaal  - niveau groep 8 

Spelling
 • kan woorden schrijven met mkm - niveau groep 3 (tik, pet)  
 • weet of woorden met een |g| of met |ch| geschreven worden - niveau groep 4 (weg, wacht)  
 • kan de ik-vorm schrijven van ww'n in de tegenwoordige tijd - niveau groep 5 ('ik drink' en 'vraag ik?')  
 • kan woorden schrijven met en zonder f/v- wisseling bij verbuiging of meervoud - niveau groep 6 (staven, wafels)  
 • kan een tegenwoordig en bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord schrijven - niveau groep 7 ('huilend liep Liva weg' en 'verdekt stelde hij zich op')
 • past de afbreekregels op woorden toe - niveau groep 8 (voor-al, ka-cheltje) 

Wil je zelf graag ervaren of Groeimeter past bij jouw kijk op onderwijs? Probeer dan een maand gratis of het werkt voor jou én je leerlingen.

Hoe werkt Groeimeter?

Groeimeter werkt heel eenvoudig voor jou als leerkracht. Je zet online leerdoelen klaar voor een leerling, voor een groepje leerlingen of voor de hele groep. In slechts zeven vragen per leerdoel voor Rekenen en in tien vragen per leerdoel voor Spelling, weten jij en je leerling:
 • Wat er goed en fout is gegaan
 • Wat het goede antwoord had moeten zijn, zodat er een groeimomentje kan ontstaan
 • Of het leerdoel behaald is
Alle resultaten zijn te zien in één handig overzicht. Voor zowel een individuele leerling, als voor de hele groep.

Klaarzetten, antwoorden, nakijken, groeien, bloeien

Groeimeter werkt intuïtief en eenvoudig, maar er zijn ook andere voordelen waar we je graag meer over vertellen.
 1. Het is mogelijk om te filteren op referentieniveau, leerroute, LVS-toets, jaargroep, domein en onderwerp. Zo zie je precies de leerdoelen die je wil zien en bewaar je makkelijk het overzicht.
 2. Bij elk leerdoel vind je informatie die belangrijk is voor dat leerdoel. Beschreven voor de leerkracht en voor de leerling.
 3. In één overzicht zie je per leerling welke leerdoelen behaald zijn en aan welke nog gewerkt kan worden. Valt je iets op? Bewerk de leerlijn van de leerling om samen op groei-avontuur te gaan.
 4. In de online leeromgeving vind je instructiefilmpjes, die je helpen als je er zelf even niet uitkomt.