Sluiten
Kinderen rennen de school uit

Cito LVS!

Het meest uitgebreide leerlingvolgsysteem groeit met je mee.

In het kort

Cito LVS groeit met je mee

Betrouwbaar en diepgaand inzicht in de ontwikkeling van ál je leerlingen, dat is wat je wil. Met ons leerlingvolgsysteem help jij je leerlingen verder in hun ontwikkeling. Bijna elke school in Nederland werkt met ons LVS voor groep 3 tot en met 8. Het onderwijs blijft zich ontwikkelen en daarmee veranderen ook je wensen ten aanzien van toetsen en volgen. Het meest uitgebreide leerlingvolgsysteem groeit met je mee. Vanaf schooljaar 2020-2021 kun je jouw leerlingen zien groeien in het nieuwe LVS, Leerling in beeld!

Vanaf 2021-2022:
LVS 3.0 wordt Leerling in beeld

Komend schooljaar kun je jouw leerlingen zien groeien in het gloednieuwe LVS, Leerling in beeld. Het leerlingvolgsysteem van iederéén. Ook benieuwd?

> Maak snel kennis

Ga in schooljaar 2021-2022 aan de slag! Starten met het nieuwe LVS is heel gemakkelijk. Leerling in beeld werkt met een doorlopende leerlijn waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.

De kracht van onze LVS-toetsen
Waarom vrijwel elke school met onze LVS-toetsen werkt:
  • Meest uitgebreide aanbod, cognitief én niet-cognitief
  • Voor ál je leerlingen
  • Kwaliteit staat voorop én is bewezen
  • Maximale flexibiliteit
  • Rapportages op alle niveaus
Wat vind jíj belangrijk en wat wil je volgen? Bekijk de uitgebreide checklist voor jouw LVS-keuze

Training en advies voor nóg krachtiger onderwijs

Investeer in deskundigheid met onze praktijkgerichte cursussen, webinars of advies op maat. Waar helpen we jouw school mee?
Bekijk het aanbod

Waarom toetsen altijd een hulpmiddel zijn

Leerlingen moeten lekker in hun vel zitten, moeten zichzelf mogen zijn. Dat staat voorop en dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Ook vinden we het belangrijk te blijven vermelden dat een toets altijd een hulpmiddel moet zijn, nooit een doel op zich. Een hulpmiddel om jouw beeld van een leerling nóg scherper te krijgen en daarmee het onderwijs beter af te stemmen op zijn of haar behoefte.

Lees het artikel van Gerben en Simone op JSW: 'Op een zinvolle manier toetsen'.