Sluiten
Groei centraal in leerling in beeld

Het leerlingvolgsysteem van iederéén

Maak kennis met Leerling in beeld

Maak kennis met Leerling in beeld

Groei centraal

In Leerling in beeld ontdek je straks snel en eenvoudig de groei van jouw groep of leerling. In één oogopslag zie je hoe je leerling ervoor staat, plus de behaalde referentieniveaus. Leerling in beeld groeit letterlijk mee met de leerling en zet ieder kind centraal. Hieronder lees je meer over hoe Leerling in beeld werkt. 

Kijk het webinar over Leerling in beeld terug.

Kijk gratis terug

Hoe werkt Leerling in beeld?

Online plannen, afnemen en analyseren  Dat is overzichtelijk! Werk je met Leerling in beeld, dan maak je gebruik van één online omgeving voor het plannen, afnemen en analyseren. De inhoud blijft zo ook altijd actueel. Je hoeft dus nooit meer over te stappen op een nieuwe generatie van het LVS, het systeem groeit met jou en je leerlingen mee.  

Korte basistoets & verdiepende instrumenten 

Lekker efficiënt werken: je neemt bij alle leerlingen een korte basistoets af en waar nodig zet je verdiepende instrumenten in bij een individuele leerling. De heldere analyses zetten vervolgens de groei van elke leerling centraal. Hiermee krijg je in minder tijd meer inzicht in waar de leerlingen staan. En daarbij handvatten bij het verder diagnosticeren om zo tot de volgende stap te komen.  

> Kijkje in de nieuwste toetsen? Vraag het inkijkexemplaar aan

Keuze tussen papier of digitaal 

Wanneer je de basistoets online afneemt, kan dit op elk device en is deze adaptief. De opgaven van de korte basistoets zijn vernieuwd voor alle kernvakken. Daarbij zijn de toetsen, wanneer je ze online afneemt, ook adaptief. Dit geeft leerlingen vaak meer plezier in het maken van een toets. Ze worden niet ontmoedigd door te moeilijke opgaven én het wordt nooit saai door te gemakkelijke opgaven. Natuurlijk blijft afname op papier ook gewoon mogelijk.

> Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de vernieuwingen van de toetsen
> Leerling in beeld werkt op elk device. Meer weten? Bekijk de technische specificaties

Overzichtelijk leerling- en groepsprofiel  

Je vindt in Leerling in beeld een overzichtelijk leerling- en groepsprofiel, waarin in één oogopslag zowel de groei, behaalde cognitieve doelen als het welzijn van je leerlingen inzichtelijk is. 

"Heel mooi vind ik dat leerlingen hun groei ten opzichte van zichzelf zien"

Bekijk hier de nieuwe rapportages

Jouw LVS, dus jij kiest 

Het nieuwe leerlingvolgsysteem biedt je een uitgebreid pakket aan mogelijkheden, jij kiest welke je daarvan wilt inzetten. Neem je de toetsen liever digitaal en/of op papier af? Dat mag je zelf bepalen. En Leerling in beeld maakt het ook mogelijk om zelf in te vullen wannéér je de toetsen afneemt.  

Bekijk de mogelijkheden en maak jouw keuze  

Past het nieuwe LVS ook zo goed bij jouw school? Vergelijk het zelf! In één overzicht zie je wat het verschil is tussen de leerlingvolgsystemen van de verschillende aanbieders, én tussen Cito LVS 3.0 en het nieuwe Leerling in beeld.

Bekijk de handige checklist (pdf)

De kracht van onze LVS-toetsen
Dit brengt het nieuwe leerlingvolgsysteem jou:
  • een korte basistoets voor alle leerlingen zorgt voor 25% minder toetstijd 
  • verdiepende instrumenten geven handvatten bij het verder diagnosticeren 
  • overzichtelijke rapportages waarin de groei centraal staat zowel op groeps- als leerlingniveau
  • in een oogopslag inzicht in cognitieve doelen, groei en het welzijn