SluitenSluiten
beach

AVI en DMT

Volg de technische leesvaardigheid met de meestgebruikte toetsen

Cito logo plectrumVerder
icon

AVI en DMT in Leerling in beeld

Vanaf september 2023 zijn alle LVS 3.0-toetsen niet meer te gebruiken. Met het nieuwe LVS Leerling in beeld staat een meer dan volwaardige opvolger voor je klaar, inclusief de vertrouwde AVI en DMT

🟢 In schooljaar 2022-2023 kunnen AVI en DMT via LVS 3.0 voor de laatste keer worden afgenomen.

🟢 Breng de groei van je leerlingen vanaf nu in beeld met Leerling in beeld, inclusief AVI en DMT. Je werkt dan met de vertrouwde basistoetsen voor het technisch leesonderwijs via de nieuwe online omgeving, met overzichtelijke rapportages en verdiepende instrumenten. > Lees meer

🟢 AVI en DMT in Leerling in beeld zijn in schooljaar 2023-2024 nog los verkrijgbaar.


Maak snel kennis met Leerling in beeld + profiteer van de vele voordelen 💜
Starten is heel gemakkelijk. Leerling in beeld werkt met doorlopende vaardigheidslijnen waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.


Voor groep 3 tot en met 8

AVI en DMT (LVS 3.0)

Lezen speelt een rol bij alle vakken. Hoe daag je een leerling uit op zijn of haar niveau en hoe krijg je zicht op de groei in technisch lezen? Dat kan al jaren met de bekende AVI- en DMT-toetsen. In schooljaar 2017-2018 zijn ze volledig vernieuwd op basis van de wensen van leerkrachten. Ook zijn er speciale versies voor zorgverleners te verkrijgen. Waar we ook trots op zijn: de AVI-teksten zijn geschreven door kinderboekenschrijvers als Annemarie Dragt en Jan Paul Schutten. De leerlingen van onze leerlingenraad reageerden enthousiast!

"Op school leg je de basis voor een leven lang lezen met plezier. De leestoetsen AVI en DMT sluiten daar nu nóg beter op aan, ook voor kinderen die extra hulp nodig hebben."
44 kinderen vol goede ideeën in het Kinderboekenmuseum

Hoe maak je lezen leuk/nog leuker?

Voorkom 'oefeneffect': eigen versies voor zorgverleners

Soms is leren lezen minder vanzelfsprekend. AVI en DMT helpen ook bij het bieden van specialistische zorg op het gebied van taal en lezen, bijvoorbeeld door orthopedagogen en logopedisten. De toetsen AVI en DMT voor zorgverleners helpen inzicht te krijgen in de ontwikkeling en het niveau van technisch lezen van een kind. Aparte versies van zowel AVI-teksten als DMT-kaarten voorkomen het oefeneffect. 

Bestel de speciale versies

 

 

Contact