SluitenSluiten
beach

Rekenen-Wiskunde

Volg de groei in rekenvaardigheid

Cito logo plectrumVerder
Belangrijk nieuws: het is tijd om afscheid te nemen van LVS 3.0 en Computerprogramma LOVS (vanaf september 2023 niet meer te gebruiken). Met het nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld staat een meer dan volwaardige opvolger voor je klaar! 💚

👉 Zo maak je de stap naar Leerling in beeldLVS 3.0 wordt Leerling in beeld

Dit schooljaar kun je jouw leerlingen zien groeien in het gloednieuwe LVS, Leerling in beeld. Leerling in beeld maakt elke leerling zichtbaar. Ook benieuwd?

> Maak snel kennis

Ga dit schooljaar aan de slag! Starten met het nieuwe LVS is heel gemakkelijk. Leerling in beeld werkt met doorlopende vaardigheidslijnen waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.

Rekenen-Wiskunde
in Leerling in beeld

  • Taligheid van de contextsommen is aangepakt
  • Meer kale sommen
  • Rapportage op kale en contextsommen
  • Verdieping mogelijk met Groeimeter Rekenen, Rekenen basisbewerkingen en een Rekengesprek
Lees meer over de vernieuwingen van de toetsen
Voor groep 3 tot en met 8

Rekenen-Wiskunde LVS 3.0

Zijn er domeinen binnen het rekenen waar je in jouw groep extra aandacht aan moet besteden? Aan getallen bijvoorbeeld, of aan verhoudingen? We helpen jou bij het signaleren, analyseren, plannen en handelen. Zo gebruik je de informatie uit de LVS-toets Rekenen-Wiskunde om het onderwijs beter af te stemmen op de groep.

Goed om te weten: vanaf september 2023 zijn alle LVS 3.0-toetsen – en dus ook Rekenen-Wiskunde LVS 3.0 – niet meer te gebruiken. Met het nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld staat een meer dan volwaardige opvolger voor je klaar, inclusief nieuwe toets Rekenen-Wiskunde. Je kunt jouw leerlingen nu al zien groeien in Leerling in beeld (zonder trendbreuk, je behoudt dus een doorgaande lijn)!

Lees hier alles over de nieuwe toets Rekenen-Wiskunde

"Handig dat ik kan zien hoe een leerling scoort bij kale sommen in vergelijking tot opgaven in context."

Contact