SluitenSluiten
Soepel starten met Leerling in beeld

Training & advies

Investeer in je eigen deskundigheid

Trainingsaanbod bij Cito en op eigen locatieMeer
Training & advies

Aanbod

Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. Dit is een goed moment om samen stil te staan bij het toetsbeleid en de toetsvisie van de school en om vragen te stellen als: waarom toetsen wij, welke toetsen wil ik afnemen en wat voegen ze toe aan onze toetsvisie? Ook leren we je graag optimaal gebruik te maken van het nieuwe LVS. Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

Goed om te weten: bij het instappen in Leerling in beeld ondersteunen we je ook graag met de speciale nieuwsbrief, handige filmpjes en handleidingen in Leerling in beeld en natuurlijk via klantenservice.

Optimaal werken met Leerling in beeld

Deze training bestaat uit 2 dagdelen die je op één dag of onafhankelijk van elkaar (dagdelen) kan afnemen. Je kunt training B dus los van training A volgen.

A: Werken met Leerling in beeld
In het eerste deel van deze training nemen we je mee in de visie achter Leerling in beeld en maak je kennis met alle interessante vernieuwingen van het volgsysteem. Na de training kun je Leerling in beeld op de juiste wijze inzetten en weet je precies hoe alles werkt: van het inplannen van de toetsen tot aan het analyseren van de resultaten.

Direct aanmelden  Meer lezen

B: Haal meer uit Leerling in beeld
Het tweede deel gaan we dieper in op alle verdiepende mogelijkheden van Leerling in beeld. Na de training weet je alles over de verdiepende en verbredende instrumenten en wanneer én hoe je deze inzet. Ook maak je kennis met het nieuwe instrument voor het in kaart brengen van de sociaal-emotionele ontwikkeling en executieve functies.

Direct aanmelden  Meer lezen
Online presentaties

Om een vlotte start te maken met Leerling in bieden we ook (gratis) online presentaties.
> Bekijk: Soepel starten met Leerling in beeld
> Bekijk: Starten met analyseren in Leerling in beeld 

Toetsvisie en toetsbeleid

In deze training leer je onder woorden te brengen wat de onderwijsvisie van jouw school is en hoe de toetsvisie daarbij aansluit. Vervolgens leer je onderbouwde keuzes te maken in wat er wordt getoetst en waarom, en vervolgens ook hóe je toetst. In de training komt ook het wettelijk kader van een LVS aan bod, Binnen de kaders van overheid en bestuur heb je als school speelruimte om invulling te geven aan jullie eigen toetsbeleid.

1 dagdeel | bij voorkeur op school | voor team in primair en/of speciaal onderwijs

Direct aanmelden  Meer lezen