SluitenSluiten
Soepel starten met Leerling in beeld

Training & advies

Investeer in je eigen deskundigheid

Training & advies

Aanbod

Samen in gesprek over je visie op toetsen en toetsbeleid? Of een nóg beter beeld van leerling, groep en school krijgen? Verbeter de kwaliteit van jouw onderwijs door te investeren in deskundigheid. Dat kan via onze praktijkgerichte trainingen.

Goed om te weten: bij het instappen in Leerling in beeld ondersteunen we je ook graag met de speciale nieuwsbrief, handige filmpjes, digitale tool en natuurlijk via klantenservice.

Teamtrainingen op locatie
Trainingen bij Cito

Soepel starten met Leerling in beeld

Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. Dit is een goed moment om samen stil te staan bij het toetsbeleid en de toetsvisie van de school en om vragen te stellen als: waarom toetsen wij, welke toetsen wil ik afnemen en wat voegen ze toe aan onze toetsvisie? Ook leren we je graag optimaal gebruik te maken van het nieuwe LVS. Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

Toetsvisie en toetsbeleid

In deze training leer je onder woorden te brengen wat de onderwijsvisie van jouw school is en hoe de toetsvisie daarbij aansluit. Vervolgens leer je onderbouwde keuzes te maken in wat er wordt getoetst en waarom, en vervolgens ook hóe je toetst. In de training komt ook het wettelijk kader van een LVS aan bod, Binnen de kaders van overheid en bestuur heb je als school speelruimte om invulling te geven aan jullie eigen toetsbeleid.

1 dagdeel | bij voorkeur op school | voor team in primair en/of speciaal onderwijs

Werken met Leerling in beeld

In deze training nemen we je mee in de visie achter Leerling in beeld en maak je kennis met alle interessante vernieuwingen van het volgsysteem. We gaan in op het digitaal adaptief toetsen, de voorwaarden voor een betrouwbare afname/noodzakelijke afnamecondities en op de inhoud en werking van Leerling in beeld in het Cito platform. Na de training kun je Leerling in beeld op de juiste wijze inzetten en weet je precies hoe alles werkt: van het inplannen van de toetsen tot aan het analyseren van de resultaten.

1 dagdeel | bij voorkeur op school | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Optimaal werken met Leerling in beeld

Deze dagtraining komt de inhoud van Werken met Leerling in beeld en Haal meer uit Leerling in beeld samen. In één dag leer je hoe je alles uit Leerling in beeld kunt halen: van het inplannen en afnemen van de basistoetsen tot het analyseren van de resultaten. Daarnaast maken we je wegwijs in de verdiepende instrumenten en hulpmiddelen bij de afname en gaan we in op hoe je verdiepende rapportages interpreteert.

1 dag | bij voorkeur op school | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Soepel starten met Leerling in beeld

Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. We leren je graag alles wat je wilt weten om gemakkelijk met Leerling in beeld aan de slag te gaan en optimaal gebruik te maken van de nieuwste toetsen en rapportages. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt! Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier onder de bestelknop. Deze trainingen vinden plaats in groepsverband bij Cito. Je volgt deze trainingen samen met collega’s van andere scholen. Wil je met je eigen team een training volgen? Kijk dan eens bij het aanbod van de teamtrainingen op locatie.

Werken met Leerling in beeld

Leerling in beeld aangeschaft, en dan? Met de training Werken met Leerling in beeld leer je in een halve dag om Leerling in beeld op de juiste wijze in te zetten. Van het inplannen van een toets tot (de basis van) het analyseren van resultaten. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt!

1 dagdeel | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden

Haal meer uit Leerling in beeld

Jij kent je weg al goed met de basisrapportages en hebt de basiskennis in pacht. Maar haal jij het optimale uit jullie LVS? Met de training Haal meer uit Leerling in beeld leer je in een halve dag álles te halen uit het LVS. Van het adaptief toetsen, naar het inzetten van hulpmiddelen tot het lezen van de verdiepende rapportages. Alles komt aan bod tijdens deze training. Na deze training haal jij alles uit jouw LVS wat erin zit en kun jij jullie onderwijs nog beter aanpassen op de behoeften van de leerling en de groep.

1 dagdeel | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden

Optimaal werken met Leerling in beeld

Dit is een combinatie van de andere twee trainingen. Met de training Optimaal werken met Leerling in beeld leer je in een dag álles wat je wilt weten om gemakkelijk met Leerling in beeld aan de slag te gaan en optimaal gebruik te maken van de nieuwste toetsen en rapportages. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt!

1 dag, inclusief lunch | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden
Teamtrainingen op locatie
Meer
Trainingen bij Cito
Meer