Sluiten
Soepel starten met Leerling in beeld

Training & advies

Investeer in je eigen deskundigheid

Training & advies

Aanbod

Samen in gesprek over je visie op toetsen en toetsbeleid? Of een nóg beter beeld van leerling, groep en school krijgen? Verbeter de kwaliteit van jouw onderwijs door te investeren in deskundigheid. Dat kan via onze praktijkgerichte trainingen of advies op maat.
Trainingen
Advies op maat

Soepel starten met Leerling in beeld

Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. Dit is een goed moment om samen stil te staan bij het toetsbeleid en de toetsvisie van de school en om vragen te stellen als: waarom toetsen wij, welke toetsen wil ik afnemen en wat voegen ze toe aan onze toetsvisie? Ook leren we je graag optimaal gebruik te maken van het nieuwe LVS.  Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

Heb je andere wensen rondom de trainingen? Neem dan contact op met adviespo@cito.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Toetsvisie en toetsbeleid

In deze training leer je onder woorden te brengen wat de onderwijsvisie van jouw school is en hoe de toetsvisie daarbij aansluit. Vervolgens leer je onderbouwde keuzes te maken in wat er wordt getoetst en waarom, en vervolgens ook hóe je toetst. In de training komt ook het wettelijk kader van een LVS aan bod, en hoe je data kunt inzetten om beslissingen te nemen.

1 dagdeel | bij voorkeur op school | voor team in primair en/of speciaal onderwijs

Optimaal werken met Leerling in beeld

Deze training is er speciaal voor leerkrachten en ib’ers die werken met Leerling in beeld. Je leert hoe je werkt met het LVS: van het inplannen van de toetsen tot het analyseren van de resultaten en het vertalen daarvan naar didactisch handelen. Daarnaast maken we je wegwijs in de verdiepende instrumenten en hulpmiddelen bij de afname en gaan we in op hoe je verdiepende rapportages interpreteert.

2 dagdelen | bij voorkeur op school | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Behoefte aan advies? We komen graag langs!

Wil je met ons sparren over de visie van jouw school op toetsen en toetsbeleid, een bepaald inhoudelijk onderwerp of over vragen die leven op school? Onze educatief adviseurs komen graag op jouw school langs, bijvoorbeeld bij een ib-netwerk (gratis) of bestuursbijeenkomst (gratis). Door van tevoren jouw vragen te inventariseren, bieden wij altijd een programma-op-maat.

Heb je andere wensen rondom de trainingen? Neem dan contact op met adviespo@cito.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Trainingen
Advies op maat