Sluiten
Soepel starten met Leerling in beeld

Training & advies

Investeer in je eigen deskundigheid

Training & advies

Aanbod

Samen in gesprek over je visie op toetsen en toetsbeleid? Of een nóg beter beeld van leerling, groep en school krijgen? Verbeter de kwaliteit van jouw onderwijs door te investeren in deskundigheid. Dat kan via onze praktijkgerichte trainingen of advies op maat.
Teamtrainingen op locatie
Trainingen bij Cito
Advies op maat

Soepel starten met Leerling in beeld

Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. Dit is een goed moment om samen stil te staan bij het toetsbeleid en de toetsvisie van de school en om vragen te stellen als: waarom toetsen wij, welke toetsen wil ik afnemen en wat voegen ze toe aan onze toetsvisie? Ook leren we je graag optimaal gebruik te maken van het nieuwe LVS. Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

Heb je andere wensen rondom de trainingen? Neem dan contact op met adviespo@cito.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Toetsvisie en toetsbeleid

In deze training leer je onder woorden te brengen wat de onderwijsvisie van jouw school is en hoe de toetsvisie daarbij aansluit. Vervolgens leer je onderbouwde keuzes te maken in wat er wordt getoetst en waarom, en vervolgens ook hóe je toetst. In de training komt ook het wettelijk kader van een LVS aan bod, en hoe je data kunt inzetten om beslissingen te nemen.

1 dagdeel | bij voorkeur op school | voor team in primair en/of speciaal onderwijs

Optimaal werken met Leerling in beeld

Deze training is er speciaal voor leerkrachten en ib’ers die werken met Leerling in beeld. Je leert hoe je werkt met het LVS: van het inplannen van de toetsen tot het analyseren van de resultaten en het vertalen daarvan naar didactisch handelen. Daarnaast maken we je wegwijs in de verdiepende instrumenten en hulpmiddelen bij de afname en gaan we in op hoe je verdiepende rapportages interpreteert.

1 dag | bij voorkeur op school | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Soepel starten met Leerling in beeld


Een nieuw leerlingvolgsysteem is een nieuwe start voor iedereen. We leren je graag alles wat je wilt weten om gemakkelijk met Leerling in beeld aan de slag te gaan en optimaal gebruik te maken van de nieuwste toetsen en rapportages. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt! Reserveer je training(en) alvast bij je bestelling van Leerling in beeld, of schrijf je direct in via het inschrijfformulier onder de bestelknop.


Deze trainingen vinden plaats in groepsverband bij Cito. Je volgt deze trainingen samen met collega’s van andere scholen. Wil je met je eigen team een training volgen? Kijk dan eens bij het aanbod van de teamtrainingen op locatie.

Werken met Leerling in beeld

Leerling in beeld aangeschaft, en dan? Met de training Werken met Leerling in beeld leer je in een halve dag om Leerling in beeld op de juiste wijze in te zetten. Van het inplannen van een toets tot (de basis van) het analyseren van resultaten. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt!

1 dagdeel | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden

Haal meer uit Leerling in beeld

Jij kent je weg al goed met de basisrapportages en hebt de basiskennis in pacht. Maar haal jij het optimale uit jullie LVS? Met de training Haal meer uit Leerling in beeld leer je in een halve dag álles te halen uit het LVS. Van het adaptief toetsen, naar het inzetten van hulpmiddelen tot het lezen van de verdiepende rapportages. Alles komt aan bod tijdens deze training. Na deze training haal jij alles uit jouw LVS wat erin zit en kun jij jullie onderwijs nog beter aanpassen op de behoeften van de leerling en de groep.

1 dagdeel | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden

Optimaal werken met Leerling in beeld

Dit is een combinatie van de andere twee trainingen. Met de training Optimaal werken met Leerling in beeld leer je in een dag álles wat je wilt weten om gemakkelijk met Leerling in beeld aan de slag te gaan en optimaal gebruik te maken van de nieuwste toetsen en rapportages. Het nieuwe LVS is er voor jou. Onze trainer geeft je handvatten voor implementatie en neemt je mee in Leerling in beeld online. Na deze training weet jij precies hoe het werkt!

1 dag, inclusief lunch | bij Cito in Arnhem | voor iedereen die werkt met Leerling in beeld

Direct aanmelden

Behoefte aan advies? We komen graag langs!

Wil je met ons sparren over de visie van jouw school op toetsen en toetsbeleid, een bepaald inhoudelijk onderwerp of over vragen die leven op school? Onze educatief adviseurs komen graag op jouw school langs, bijvoorbeeld bij een ib-netwerk (gratis) of bestuursbijeenkomst (gratis). Door van tevoren jouw vragen te inventariseren, bieden wij altijd een programma-op-maat.

Heb je andere wensen rondom de trainingen? Neem dan contact op met adviespo@cito.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Teamtrainingen op locatie
Trainingen bij Cito
Advies op maat