Sluiten
Bedrijven en Primair onderwijs

Training & advies

Investeer in je eigen deskundigheid

Training & advies

Aanbod

Samen in gesprek over je visie op toetsen en toetsbeleid? Of een nóg beter beeld van leerling, groep en school krijgen? Verbeter de kwaliteit van jouw onderwijs door te investeren in deskundigheid. Dat kan via onze (online) cursussen en e-learnings, webinars of advies op maat.
Cursussen en e-learnings
Webinars
Advies op maat

Investeer in deskundigheid

Hoe moet ik de toetsresultaten analyseren en interpreteren? Hoe toets ik 'op maat'? Wat kan ik met de taalprofielen bij Begrijpend lezen? Hoe herken ik schoolbrede zorgsignalen? Wat kan ik nog meer met het Computerprogramma LOVS? Deze en andere vragen beantwoorden wij graag tijdens de praktijkgerichte cursussen en e-learnings. Speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, intern begeleiders en directieleden in het primair onderwijs.
Al onze cursussen en e-learnings kun je registreren via lerarenportfolio.nl.

Nieuw: inspiratiesessie ‘Richting geven aan doordacht toetsbeleid’

Hoe kun je als team beslissingen nemen over het optimaal inzetten van het Cito leerlingvolgsysteem? Aan de hand van interactieve werkvormen gaat het team (onder begeleiding van de trainer) met elkaar in gesprek over het waarom en hoe van toetsen op hun school. Met als doel om samen tot een goed en doordacht toetsbeleid te komen. Tijdens een workshop van zo’n twee uur maak je samen een vliegende start.
Het is ook mogelijk om de workshop uit te breiden met een of meer dagdelen.

E-learning Haal meer uit je toetsresultaten

In deze e-learning (1 tot 1,5 uur) leer je toetsresultaten stapsgewijs te analyseren en krijg je uitleg over het meten van groei met vaardigheidsscores. Zo leveren de toetsen bruikbare informatie op voor de afstemming van je onderwijsaanbod. En dat vanaf je bureaustoel of met een tablet op de bank. 

E-learning Analyseren met 3.0

In deze e-learning verken je stap voor stap alle analysemogelijkheden van de LVS-toetsen 3.0. Zowel analyseren op papier als analyseren met het Computerprogramma LOVS komen aan bod.

Cursus Werken met het Computerprogramma LOVS

Wil je de basale handelingen van het Computerprogramma LOVS beter onder de knie krijgen? In deze knoppencursus (één dagdeel) leer je onder meer hoe je de toetsen plant, resultaten invoert en rapporten opvraagt.

Cursus Passend toetsen en optimaal analyseren

Leer optimaal gebruik te maken van de LVS-toetsen, op leerling- én groepsniveau. Van het selecteren van de juiste toets (toetsen op maat) tot het analyseren van diverse categorieënanalyses, je leert het allemaal. Nu ook online te volgen!

Cursus Schoolzelfevaluatie met het Computerprogramma LOVS

Hoe maak en interpreteer je de rapporten uit de module Zelfevaluatie van het Computerprogramma LOVS? Na afloop van deze cursus (van één dag) ga je naar huis met een zelfgemaakte diepteanalyse van je school. (Deze cursus wordt ook gegeven door diverse adviesbureaus aangesloten bij EDventure.)

Cursus Een stap verder met schoolzelfevaluatie

De schoolzelfevaluatie is gereed, en dan? Hoe zorg je ervoor dat resultaten bijdragen tot schoolontwikkeling? Hoe betrek je je team hierbij? Je leert het allemaal in deze vervolgcursus (van één dag), én je krijgt feedback op je eigen diepteanalyse.

Gemakkelijk en snel informatie over producten

Met onze gratis webinars ben je in een uurtje helemaal op de hoogte van een bepaald product. Als je een webinar live volgt, kun je direct vragen stellen. Kijk je een webinar terug, dan mag je ons natuurlijk ook altijd achteraf vragen stellen.
Goede tips voor een te behandelen onderwerp? Laat het ons weten! Hieronder kun je alle eerder gegeven webinars (bovenaan de nieuwste) terugkijken.

Groeimeter, voor grip op leerdoelen

Is sturen op leerdoelen ook een onderwerp waar jouw school mee bezig is? Maar hoe krijg je daar nu grip op? Groeimeter is het eerste instrument dat je op leerdoelniveau laat zien wat een leerling kan. Zo zie je bijvoorbeeld direct dat Amir vorige maand nog niet wist wat een kwart was, en nu wel! En het mooie is: Amir ziet het zelf ook. Bovendien zie je ook direct alle resultaten voor je hele groep in één handig overzicht. Wil jij weten of Groeimeter bij jouw onderwijs past? Tijdens het webinar Groeimeter laten we je zien hoe Groeimeter werkt en op welke manieren je het kunt inzetten.

Nieuw observatie-instrument Kleuter in beeld

Hoe ga jij je kleuters straks goed én betrouwbaar blijven volgen? Met het nieuwe observatie-instrument Kleuter in beeld heb jij de regie. Kleuter in beeld is een unieke combinatie van een snel observatie-instrument én objectiviteit, en daarmee echt een nieuwe manier om kleuters te volgen. Het webinar Kleuter in beeld is niet meer actueel en daardoor niet meer terug te kijken. De laatste informatie lees je op de website, krijg je tijdens de speciale online bijeenkomsten of hoor je in de tienminutenpresentatie.

> Naar de tienminutenpresentatie

De nieuwe woordenschattoetsen

De woordenschattoetsen van Cito helpen je op een effectieve manier het niveau van de woordenschat van jouw leerlingen in kaart te brengen. Je volgt hun groei en krijgt inzicht in welke leerlingen extra ondersteuning nodig hebben. Alles weten over de achtergrond van de toetsen en de vernieuwingen? Je hoort er alles over in dit webinar. Ook krijg je praktische informatie over hoe je de toetsen afneemt en tips voor wat je kunt doen met de resultaten.

DMT-AVI volledig vernieuwd

Alles weten over de nieuwe toetsen DMT-AVI? Hoor wat er gewijzigd is en waarom. En maak kennis met de uitgebreide analysemogelijkheden!

Behoefte aan advies? We komen graag langs!

Wil je met ons sparren over de visie van jouw school op toetsen en toetsbeleid, een bepaald inhoudelijk onderwerp of over vragen die leven op school? Onze educatief adviseurs komen graag op jouw school langs, bijvoorbeeld bij een ib-netwerk (gratis) of bestuursbijeenkomst (gratis). Door van tevoren jouw vragen te inventariseren, bieden wij altijd een programma-op-maat.

> Een adviseur van Cito op bezoek bij jouw ib-netwerk? Bekijk de speciale flyer
Cursussen en e-learnings
Webinars
Advies op maat