SluitenSluiten
Woordenschat vlog challenge

1 oktober 2018

Doe mee aan de Woordenschat Vlog Challenge met jouw klas!

Nieuws
Van 29 oktober tot en met 2 november organiseert Cito de Week van de Woordenschat, en staan we stil bij het belang van een goede woordenschat als basis voor schoolsucces. Wil jij met jouw klas op een leuke manier aan de slag met woordenschat? Doe dan mee aan de Woordenschat Vlog Challenge!

Uit onderzoek weten we dat een kind wel 95 tot 98 van de 100 woorden moet kennen om een tekst te kunnen begrijpen. Niet alleen voor lezen is woordenschat belangrijk; met een rijke woordenschat kan een kind instructies en opgaven begrijpen, zichzelf uitdrukken, communiceren met anderen, etc. Marleen Oosterink, businessmanager primair onderwijs bij Cito:

“Woordenschat vormt de basis die je nodig hebt voor alle vakken op school. Maar ook in je verdere schoolcarrière en loopbaan heb je veel baat bij een uitgebreide woordenschat.”

Woordenschat Vlog Challenge

Wil jij met jouw klas op een leuke manier aan de slag met woordenschat? Doe dan mee aan de Woordenschat Vlog Challenge! Maak met je leerlingen een vlog over de stad of het dorp van jouw school en neem hierin vijf woorden op die typerend zijn voor deze omgeving, en één nieuw woord dat je met je klas bedenkt. Upload je vlog op woordenschatvlog.nl en maak kans op een meet & greet met YouTube-sterren Nina en UberQuin, inclusief workshop vloggen! Bekijk hieronder de uitleg van Nina en Quin of ga direct naar woordenschatvlog.nl.

 

Nieuwe toetsen!

  • Een goed beeld van de woordenschat van jouw leerlingen
  • Vergelijken met landelijk gemiddelde
  • Samen met leerkrachten ontwikkeld

> Meer over Woordenschat