SluitenSluiten
Training en Advies

Meer grip op toetsing en examinering?

Cito ondersteunt met training en advies

Cito logo plectrumVerder
Samen voor krachtig onderwijs

Versterk jouw examenorganisatie samen met Cito

Je wilt dat elke leerling of student het optimale uit zichzelf haalt. Het goed meten van voortgang en groei van leerlingen en studenten geeft je hierbij grip en overzicht. Toetsing en examinering vraagt een procesmatige aanpak en controle op dit proces is een voorwaarde voor betrouwbaar, kwalitatief en goed onderwijs.
Training en Advies

Wat levert de juiste aandacht voor toetsing en examinering op?

  • Een sterke(re) examenorganisatie
  • Een hogere examenkwaliteit
  • Een betere aansluiting van de toetsvisie op de onderwijsvisie
  • Meer betrouwbare examinering en grotere validiteit
In een vrijblijvend, (online) adviesgesprek verkennen we graag samen de kansen voor jouw organisatie.
Bel ons op (026) 352 10 74 of mail naar citoconsult@cito.nl.
Cito Training & Advies ondersteunt alle betrokkenen bij toetsing en examinering in het vergroten van hun deskundigheid met effectieve trainingen, deskundig advies en praktische ondersteuning. 

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Het waarderen van kennis en kunde van leerlingen en studenten; daar helpen wij graag bij. Want wij geloven dat goed inzicht in wat studenten kunnen en waarin zij kunnen groeien, bijdraagt aan hun ontwikkeling. Én aan gelijke kansen voor iedereen. In de snel veranderende en steeds meer digitale onderwijspraktijk helpen wij nationale en internationale onderwijsinstellingen bij het versterken van hun examenorganisatie.

Onze ervaring helpt jou vooruit

In de afgelopen jaren heeft Cito T&A vele duizenden docenten getraind en gecertificeerd. Ons vertrekpunt daarbij is altijd de context van jouw onderwijsinstelling. Samen bepalen we de leerdoelen en stemmen de training af op de behoeften van je organisatie. Zo dragen wij met veel plezier en enthousiasme ons steentje bij aan het opleiden van professionals die aantoonbaar bekwaam zijn voor hun verantwoordelijkheden binnen hun (examen)organisatie. Onze certificering als officieel bewijs van kennis en kunde is altijd volgens NVE-profielen.

Met Cito als onafhankelijke partner, met al meer dan 50 jaar ervaring in toetsing en examinering, ben je verzekerd van kunde en kwaliteit van het hoogste niveau. Welke vorm van ondersteuning bij het professionaliseren van je examenorganisatie je ook kiest. Wij zijn er voor jou.

Training

Deskundigheidsbevordering door training en blended learning aan groepen en door individuele coaching

Alle trainingen zijn op incompany basis en kunnen ook in het Engels worden verzorgd
 

Advies

Het doorlichten van examen- en toetsproducten en examenprocessen door audits, quickscans en analyses. Plus advisering over toetsvisie en toetsbeleid.

Ondersteuning

Ondersteuning bij uitvoering van toetsbeleid, o.a. als extern lid van de examencommissie. In co-creatie toetsen en schoolexamens construeren of certificering van docenten.

Van voortgezet tot hoger onderwijs, van Nederland tot Singapore

Iedere onderwijssector kent eigen uitdagingen als het gaat om toetsing en examinering.
Cito biedt al ruim 50 jaar kwalitatieve oplossingen die op maat zijn gemaakt voor alle vormen van onderwijs in Nederland én wereldwijd.

Direct contact opnemen?