Sluiten
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Samen voor krachtig onderwijs

Voor voortgezet onderwijs

Iedere leerling een gelijke kans 

Hoe ontwikkelt Femke uit vmbo 2 zich? Wat heeft Abdel uit havo 3 nodig? En hoe zijn de schoolexamens gegaan bij Orlando uit vwo 6? Door leerlingen te volgen en regelmatig te toetsen, krijg je objectief inzicht in de ontwikkeling van elke leerling. De toetsen en examens van Cito in het vo helpen daarbij. Op die manier kun je tijdig bijsturen, passend onderwijs aanbieden en verrassingen voorkomen. Zo krijgt iedere leerling een gelijke kans en inzicht in zijn of haar talenten en mogelijkheden. Iets waar we ons al ruim 50 jaar samen met het onderwijs voor inzetten. 
Bekijk deze routekaart voor de afnamedata van de volgtoetsen

Hoe gaat het met jouw leerlingen?

Wij staan voor je klaar met …

Centrale examens
centrale-examens
In opdracht van de overheid maakt Stichting Cito al 45 jaar de centrale examens voor vmbo, havo en vwo.
Cito volgsystemen
volgsysteem-3
Met de volgsystemen van Cito BV volg je objectief alle v(s)o-leerlingen. En wellicht is CognitiQ of training en advies iets voor jou.
Schoolexamens
certificering
Ga voor kwaliteit en bespaar tijd met Cito's schoolexamens, waaronder Kijk- en luistertoetsen voor vmbo, havo en vwo.

Examens maken we samen: docenten gezocht!

Bij de constructie van examens werkt een toetsdeskundige van Cito samen met docenten uit de praktijk. Zij leveren – in constructiegroepen – de basismaterialen voor de opbouw van een examen. Een goede toets- of examenvraag sluit aan bij de belevingswereld van de leerling die hem maakt. Cito is hiervoor continu op zoek naar creatieve docenten met oog voor detail. Creatief, omdat elke examenvraag nieuw en uniek moet zijn. Oog voor detail, omdat alles moet kloppen.

Interesse? Mail ons


Bekijk video van docent Annebel over het werken in een constructiegroep