Sluiten
Bedrijven en Primair onderwijs

Beveiliging luchtvaart

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
24-09-2021 | Bij Lamark wijzigt per 25 september het coronabeleid: u hoeft niet langer 1,5 m afstand te houden en het gebruik van kluisjes wordt weer verplicht. Daarnaast gaat per 1 oktober 2021 de normale annuleringen- en wijzigingstermijn weer in, oftewel kosteloos annuleren of wijzigen tot 7 dagen voorafgaand aan de examendatum.
Op de website van Lamark vindt u het meest actuele beleid en meer informatie over deze wijzigingen.

Het examen

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) beveiligt de burgerluchtvaart. Daarbij gaat het met name om beveiliging tegen terroristische daden, zoals (bom)aanslagen op luchtvaartuigen en burgerluchtvaartterreinen. Volgt u de opleiding Beveiligingsadviseur Luchtvracht of de Basic Aviation Security Training? Cito verzorgt in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid de afname van deze examens.

Inschrijven voor BAL of BAST

Als examenkandidaat kunt u zich inschrijven voor een examen met een toegangscode. De toegangscode krijgt u van uw opleidingsinstituut. U kiest voor het examen BAL of BAST en krijgt na aanmelding een bevestigingsmail.

Als opleidingsinstituut kunt u middels dit formulier toegangscodes bestellen.

De examens

De theorie-examens bestaan beide uit 40 meerkeuzevragen waarbij u telkens één goed antwoord kiest. Om te slagen voor het examen moet u tenminste 28 vragen goed beantwoorden.
Een examen duurt maximaal 60 minuten.

Examen doen als het u uitkomt!

De theorie-examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Handig, omdat u zelf de datum, het tijdstip en de locatie kiest. De testcentra zijn namelijk over het hele land verspreid, dus meestal kunt u examen doen in de buurt van uw woon- of werkomgeving.

De uitslag

Bij afronding van het examen krijgt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen 2 weken na het examen.