SluitenSluiten
Kandidaten maken schriftelijk examen

Noodverlichtingsdeskundige

Exameninformatie

Het examen

Volgt u de cursus Noodverlichtingsdeskundige en wilt u deze bekronen met een certificaat? Cito verzorgt in opdracht van ISSO (het Kennisinstituut voor de installatiesector) het examen Noodverlichtingsdeskundige.

Een meerkeuzetoets en casus 

Het examen is een schriftelijke toets die bestaat uit een aantal meerkeuzevragen en een casus met open vragen. Het is naar inhoud en niveau gelijk aan MBO elektrotechniek (niveau 4 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
We gaan ervan uit dat u NEN 101 en NEN 3140 kent.

Zelf inschrijven voor een examen

Met uw eigen account kunt u al uw gegevens en boekingen maken, inzien en beheren via uw persoonlijke omgeving.
  • Betaling gaat via Ideal en de factuur ontvangt u per mail.
  • Examens annuleren of omboeken kan tot 7 dagen voor uw gekozen examendatum. Meld u zich later af dan wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Restitutie is dan niet meer mogelijk.
Persoonlijk account aanmaken
Examenkandidaten kunnen zich zelf inschrijven via het portaal. Meerdere kandidaten tegelijkertijd inschrijven is niet mogelijk. Een account is persoonsgebonden.

Aanmelden

Schrijf u in voor dit examen én kies zelf uw examendatum. Inschrijven kan tot 7 dagen vóór een examendatum. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van boeking en een factuur.

Cesuur

De cesuur is de grens tussen slagen en zakken. U kunt maximaal 90 punten halen voor dit examen. Heeft u 64 punten of meer gehaald? Dan bent u geslaagd. Heeft u 63 punten of minder gehaald? Dan bent u helaas gezakt voor dit examen.

Kosten examen, inzage en bezwaar

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten. Meer informatie over inzage en bezwaar vindt u bij Veelgestelde vragen.
  • Examen Noodverlichtingsdeskundige – € 494,93 inclusief btw

  • Inzage € 62,68 inclusief btw
  • Indienen bezwaarschrift € 153,67 inclusief btw
Direct uw examen inplannen? Schrijf u hier in voor het examen Noodverlichtingsdeskundige.