Sluiten
Kandidaten maken schriftelijk examen

Noodverlichtingsdeskundige

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
24-03-2021 | Examens op besloten locaties mogen doorgaan.  Wij nemen contact met u op, wanneer er iets voor u verandert (check ook uw spambox). Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

Het examen

Volgt u de cursus Noodverlichtingsdeskundige en wilt u deze bekronen met een certificaat? Cito verzorgt in opdracht van ISSO (het Kennisinstituut voor de installatiesector) het examen Noodverlichtingsdeskundige.

Een meerkeuzetoets en casus 

Het examen is een schriftelijke toets die bestaat uit een aantal meerkeuzevragen en een casus met open vragen. Het is naar inhoud en niveau gelijk aan MBO elektrotechniek (niveau 4 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
We gaan ervan uit dat u NEN 101 en NEN 3140 kent.

Man maakt schriftelijk examen
Goed om te weten
  • Gebruik uw volledige naam – overeenkomstig uw legitimatiebewijs – bij inschrijving. Op uw certificaat gebruiken we namelijk deze persoonsgegevens
  • Uw inschrijving is persoonsgebonden. Het is niet mogelijk om van examenplek te wisselen of een examen van een collega over te nemen
  • Geef een persoonlijk e-mailadres op, we communiceren graag persoonlijk met u

Aanmelden

Schrijf u in voor dit examen én kies zelf u examendag. Inschrijven kan tot vier weken vóór de examendatum. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor een bepaalde datum, kan het examen geannuleerd worden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een factuur.

  • Betaal de factuur op tijd. De betaling moet uiterlijk 14 dagen voor de examendatum bij Cito binnen zijn, anders wordt uw aanmelding automatisch geannuleerd.

Oproep

Heeft u zich ingeschreven voor het theorie-examen, dan ontvangt u 2 weken voor de examendatum een oproepbrief met een routebeschrijving naar de examenlocatie: The Green Meeting Center, Arnhem. Neem deze oproepbrief mee naar het examen. 

Certificaat

Een certificaat is hét bewijs van uw deskundigheid. Uiterlijk 6 weken na het examen ontvangt u de uitslag. Bent u geslaagd dan ontvangt u het certificaat 'Noodverlichtingsdeskundige'. Dit certificaat is 5 jaar geldig. 

Cesuur

De cesuur is de grens tussen slagen en zakken. U kunt maximaal 90 punten halen voor dit examen. Heeft u 64 punten of meer gehaald? Dan bent u geslaagd. Heeft u 63 punten of minder gehaald? Dan bent u helaas gezakt voor dit examen.

Kosten examen, inzage en bezwaar

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten. Meer informatie over inzage en bezwaar vindt u bij Veelgestelde vragen.

  • Examen Noodverlichtingsdeskundige – € 480,98 inclusief btw

  • Inzage € 61,71 inclusief btw
  • Indienen bezwaarschrift € 153,67 inclusief btw

Direct uw examen inplannen? Schrijf u hier in voor het examen Noodverlichtingsdeskundige.