SluitenSluiten
Bedrijven en Primair onderwijs

Warmtepompen

Exameninformatie

Per 1 januari nemen wij alleen nog het examen ‘Ontwerpen, installeren en beheren van individuele en kleine wamtepompensystemen voor woningen’ af. Binnenkort verwachten wij u meer informatie te kunnen geven over hoe we verder gaan binnen onze samenwerking betreft deze examens. Wanneer wij meer weten, laten wij u dat via deze plek weten.

Het examen

Volgt u één van de cursussen binnen de leergang Warmtepompen en wilt u deze afsluiten met een certificaat? Cito verzorgt in opdracht van ISSO (Kennisinstituut voor de installatiesector) momenteel één van de examens Warmtepompen.

Het examen: schrijf u direct in

Weet u inmiddels alles over het over het ontwerpen en realiseren van warmtepompsystemen? Dan kunt u zich hier inschrijven voor het volgende examen:

Examen doen als het u uitkomt!

De theorie-examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Handig, omdat u zelf de datum, het tijdstip en de locatie bepaalt. De testcentra zijn over het hele land verspreid, dus meestal kunt u examen doen in de buurt van uw woon- of werkomgeving.

De uitslag

Bij afronding van het examen krijgt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen 2 weken na het examen. Bent u geslaagd? Dan ontvangt u een certificaat voor de behaalde module.

Cesuur examens Warmtepompen

De cesuur is de grens tussen slagen en zakken. In onderstaand overzicht leest u per examen wanneer u geslaagd of gezakt bent.

Een voorbeeld: U kunt maximaal 40 punten halen. Heeft u 30 punten of meer gehaald? Dan bent u geslaagd. Heeft u 29 punten of minder gehaald? Dan bent u helaas gezakt voor dit examen.

Maximale scoreGezaktGeslaagd 
Ontwerpen, installeren en beheren van individuele en kleine warmtepompsystemen voor woningen40 29 30 
Verder
Ontwerpen, installeren en beheren van individuele en kleine warmtepompsystemen voor woningen

Kosten examen, inzage en bezwaar

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten. Meer informatie over inzage en bezwaar vindt u bij Veelgestelde vragen.
  • Per examen € 436,29 inclusief btw

  • Inzage € 67,07 inclusief btw
  • Indienen bezwaarschrift € 164,43 inclusief btw