SluitenSluiten
leerlingen aan het werk

Projecten

Advies en training in IRT

Cito logo plectrumVerder

Advies en training in IRT

Het was een mooie klus die we mochten doen voor City & Guilds, een Engelse examenbureau dat zich richt op het beroepsonderwijs. Het bureau wilde itemresponstheorie (IRT) gaan gebruiken en vroeg ons om begeleiding. En dus adviseerden en trainden we medewerkers van City & Guilds in het opstellen van afnamedesigns en het analyseren van data met behulp van IRT in R

Werken met verschillende toetsversies

De keuze om IRT te gaan gebruiken was voor City & Guilds een logische. Het examenbureau geeft haar toetsen namelijk jaarlijks een update en werkt daardoor met toetsen in meerdere versies. IRT maakt het - gegeven enkele design voorwaarden - mogelijk om resultaten van verschillende toetsen en examens gemakkelijk met elkaar te vergelijken. De cesuur hoeft dan niet langer voor elke versie afzonderlijk bepaald te worden. In plaats daarvan doorloop je statistische procedures om de cesuur voor elke versie op hetzelfde vaardigheidsniveau vast te stellen.

Onderzoekers Cito

Deze opdracht voor City & Guilds werd bij Cito uitgevoerd door:
  • Wobbe Zijlstra 
  • Bas Hemker

Opdrachten City & Guilds

Het was niet de eerste opdracht die ons Loket uitvoerde voor City & Guilds. Eerder al ondersteunden we bij het opzetten van een onderzoeksagenda voor het Engelse examenbureau. Daarbij onderzochten we welke psychometrische ontwikkelingen City & Guilds zouden helpen de kwaliteit van hun examens en dienstverlening te verbeteren. Deze klus rondom het gebruik van IRT was daar een vervolg op. 

Contact

Wil je weten hoe we werken of wat we voor je kunnen betekenen? Of heb je direct een opdracht voor ons loket?

Mail ons