SluitenSluiten
Training & Advies

Aanbod

Samen voor krachtig onderwijs

Cito ondersteunt met advies en training

Objectief advies en trainingen voor het vo

Wat je uitdaging ook is, onze adviseurs en trainers staan voor je klaar! Wanneer je kiest voor een maatwerktraject op basis van ons MAGIC-model, kijken we naar het complete proces van toetsing en examinering. Naast adviestrajecten kun je ook praktijkgerichte trainingen volgen. Voor alle professionals in het voortgezet (speciaal) onderwijs heeft Cito een gevarieerd aanbod. Onze trainers en toetsdeskundigen helpen je met een verbeterslag.
Maak hier je keuze

Waarin zoek jij verdieping? Voor de gewenste verbeterslag lees je hier alle mogelijkheden op het gebied van training en advies.

Cito-adviestraject: Duurzaam toetsbeleid in vo

Met dit (meerdaagse) adviestraject geven jullie met behulp van onze trainers invulling aan het school-eigen onderdeel toetsvisie & toetsbeleid (onderzoekskader) en helpt Cito bij de implementatie daarvan.

Cito-adviestraject: Audit in een dag

Met Audit in een dag krijg je inzicht in de mate waarin je toetsen en schoolexamens voldoen aan de standaarden van de Onderwijsinspectie.

Cito-adviestraject: Screening PTA en examens

Voldoet het PTA op jouw school aan de wettelijke eisen? Voldoen de schoolexamens aan de criteria van validiteit, betrouwbaarheid en transparantie? Met deze screening kom je daarachter.

Training: Leden examencommissie

Maak kennis met de verschillende rollen binnen de examencommissie en ontwikkel de vaardigheden om deze rollen op de juiste manier in te vullen.

Training: Toetsexpert in vo

Wil je met vertrouwen uitspraken kunnen doen over de validiteit en betrouwbaarheid van toetsen en schoolexamens? Neem deel aan deze training die vier dagdelen in beslag neemt.

Studiedag: Toetsdeskundigheid

Til je toetsdeskundigheid in één dag naar een hoger niveau tijdens de Studiedag Toetsdeskundigheid met de focus op toetsbeleid, -cyclus, -vorm, - constructie, taxonomie en een toetsmatrijs.

Training: Beoordelen van praktijktoetsen in het vo

In deze training krijg je alle handvatten aangereikt om objectief en transparant toetsen te leren beoordelen.

Workshop Werken met het Cito Volgsysteem VO

Werk je of ga je werken met het Cito Volgsysteem VO? En wil je meer weten over de mogelijkheden? Schrijf je in voor deze workshop waarin je alle ins en outs leert van het volgsysteem en alle rapportagemogelijkheden.
Maak hier je keuze
Meer

Waarom kiezen voor Cito?

  • Hooggewaardeerde trainingen
  • Direct toepasbare tips
  • Advies en concrete handvatten voor het verbeteren van toetsen en examens
  • Gericht op uitdagingen in het voortgezet onderwijs

Nu ook online advies

Wij kunnen desgewenst alle trainingen en adviestrajecten ook op afstand verzorgen. In overleg met jou kiezen wij de software die het beste bij jouw onderwijsinstelling past (MS Teams, Go To Meeting of ZOOM). Met deze programma’s verzorgen onze trainers incompany training, net als een klassikale training.

Neem voor meer informatie contact op via (026) 352 10 74 of citoconsult@cito.nl.

Praktijkgerichte trainingen

Elke cursus, training of workshop levert direct bruikbare informatie op waarmee je aan de slag kunt. Tijdens de training of erna! Je maakt zelf de doorvertaling naar jouw schoolsituatie, geholpen door je trainer en/of medecursisten. De ervaring leert dat dat het beste werkt. Aan het einde van elke Cito-cursus, -training of -workshop ontvang je een bewijs van deelname. En profiteer je meteen van jouw opgedane kennis en aangescherpte of nieuwe vaardigheden! 

Hoe schrijf je je in?

Heb je interesse in één van de trainingen of adviestrajecten bij Cito, neem dan contact met ons op via het digitale inschrijfformulier. Wij nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken. Schrijf je in.