Sluiten
beach

Audits

mbo | Advies

Voor mbo

Audits

Je onderstreept het belang van kwalitatief goede examens. Daarom werk je continu en systematisch aan het proces van examinering binnen je instelling. Hiermee werk je voortdurend aan verbetering en borging van kwaliteit én daar heb je de handen vol aan. Een interne of externe audit helpt de stand van zaken in het proces van toetsing en examinering op een betrouwbare wijze inzichtelijk te maken. Én biedt aanknopingspunten voor verbetering. Steeds meer onderwijsinstellingen zien hier de toegevoegde waarde van.
"Zorg ervoor dat de examinering voldoet aan de wet- en regelgeving."
Jan Adema
trainer/adviseur
Het resultaat
Het resultaat

De voordelen van een interne en/of externe audit uitgevoerd of begeleid door onze experts:

 • maakt de kwaliteitszorg voor toetsing en examinering inzichtelijk
 • biedt aanknopingspunten om het examenproces te verbeteren
 • bereid optimaal voor op bezoek van de Onderwijsinspectie

Daarom een audit

'Voldoen aan de standaarden' is natuurlijk geen doel op zich. Je wilt permanent en systematisch werken aan kwaliteitsverbetering en -bewaking van examenprocessen. Daarom is een audit bij veel mbo-instellingen al een vast onderdeel van het kwaliteitszorgbeleid.

Bijkomend voordeel: je bent optimaal voorbereid op een bezoek van de inspectie. Zij beoordelen van elke onderwijsinstelling in hoeverre de toets- en examenorganisatie voldoet aan de vereiste standaarden.

Interesse? Mail Sabine

Interne of externe audit?

 • Externe audit uitvoeren
  Bij een externe audit voeren 2 auditoren van Cito zelfstandig het onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat uit een product- en een procesaudit. Hiervoor gebruiken we de kwaliteitsstandaarden van de Inspectie van Onderwijs. Je ontvangt van ons, op basis van analyses en conclusies, een heldere rapportage met feedback en aanbevelingen.

 • Interne audit begeleiden
  Wil je een breder draagvlak voor kwaliteitszorg creëren binnen de organisatie? Kies dan voor een interne audit. Je eigen medewerkers voeren de audit uit, waarbij ze door Cito ondersteund worden. Onze meerwaarde? Onze objectiviteit, de ruime ervaring en deskundigheid én wij kunnen optreden als intermediair bij zaken die intern gevoelig liggen. Ook kunnen wij beoordelingsinstrumenten voor de audit uitleggen en indien gewenst inzetten. Bij een interne audit heeft de expert van Cito een adviserende rol. 
"Een audit geeft zicht op de stand van zaken van het proces van toetsing en examinering. Ook geeft het aanknopingspunten voor verbetering. Wij helpen je graag bij het begeleiden, organiseren en uitvoeren van een audit."
Fijn om te weten: Cito is dé expert in examinering
 • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
 • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
 • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
 • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
 • Deskundige en ervaren trainers
Interesse? Sabine ter Weyden helpt je graag verder ...